EKONOMİ

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi.

NTV-Star TV özel yayınına konuk olan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, çankaya köşkü'nde gerçekleştirilen canlı yayında, türkiye ve dünya gündemine dair soruları cevapladı. Kira artışları konusunda bakanlıkların yakın takipte olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira konusunda sıkıntı oluşturulmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Et fiyatlarındaki artışlar tamamen spekülatif bunu maliyetle açıklayamazsanız. Bunun önüne kesinlikle geçeceğiz. Et ve Süt kurumu ile Tarım Kredi Marketlerinde makul fiyatlarda satışa sunulacak. Kıyma için 119 lira kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi” dedi.

Emekli maaşları ile ilgili bir müjdeyi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emekliler ile ilgili çalışmamızı yaptık. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG'a olan yoğun ilgiye yönelik; “TOGG fabrikasından şu ana kadar talep 80 bin, siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. 7 ayrı renkte TOGG'larımız var. Bu ay sonundan itibaren caddelerimizi zenginleştirecekler. Geldiğimiz noktada ülke ve millet olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. İlk 24 saat dolmadan 22 bin 150 sipariş verildi” açıklamasını yaptı.

İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon