EKONOMİ

EKİZOĞLU MAKİNA KADIN İSTİHDAMINA DİKKAT ÇEKİYOR

EKİZOĞLU MAKİNA KADIN İSTİHDAMINA DİKKAT ÇEKİYOR
Denizli’de makina sektörünün önemli firmalarından biri olan Ekizoğlu Makina, yaptığı makinalar, duyurular ve çalışmalarla makina sektöründeki kadın istihdamına dikkat çekiyor. 2008 yılından bu yana sektörde olan Ekizoğlu Makina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Ekiz Atıcı, kendileri açısından çok önemli olan konu ile ilgili Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER
Denizli’de makina sektörünün önemli firmalarından biri olan Ekizoğlu Makina mermer makinaları üretimi, imalatı yapıyor. Fayans kesim hatları, patlatma makinaları gibi birçok kesim makinalarının üretimini de yapan firma Cezayir, Mısır, Fas, Lübnan gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyor… Ekiz Ailesi’nin yönetimini üstlendiği firma tam bir aile şirketi olma özelliği taşıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığını Kurucu Kudret Ekiz yaparken, kızı Zeynep Ekiz Atıcı Genel Müdür yardımcısı, bir diğer kızı Beyza Ekiz ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.



Firma yaptığı makinalar, sosyal medya paylaşımları, duyurular ve çalışmalarla makina sektöründeki kadın istihdamına dikkat çekiyor. 2008 yılından bu yana sektörde olan Ekizoğlu Makina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Ekiz Atıcı, kendileri açısından çok önemli olan konu ile ilgili Denizli Metropol’e özel açıklamalarda bulundu.



Atıcı “Firma olarak kadın istihdamının daha da fazla olması için çaba gösteriyoruz. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Mermer makinası imalatında taş kırma makinası ürün gruplarında bir kadının da çalışabileceğini göstermek için tüm katıldığımız fuarlar öncesi makinalarda birebir kendim çalışarak bu görüntüleri sosyal medyada yayınlıyorum. Bu konuya dikkat çekmek için bu şekilde adımlar atıyoruz. Erkek kadın ayrımı yapılmamasını, kadının da tüm sektörlere var olabileceğini göstermek istiyoruz. Sosyal medyalarımızda, web sayfalarımızda bu tür videoları ön plana çıkararak, kadınlarımızın da ağır işlerde çalışabildiğini göstermek istiyoruz. Umarım bu farkındalık çalışmamız sayesinde sektörümüzde kadın istihdamı artar” diye konuştu. 

EKİZOĞLU MAKİNA YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ZEYNEP EKİZ ATICI’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon