POLİTİKA

EĞİTİM SİSTEMİ, YENİ ATAMALAR, GÜVENLİK, ÖĞLE YEMEĞİ: CHP’Lİ HORZUM’DAN EĞİTİM YILI DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM SİSTEMİ, YENİ ATAMALAR, GÜVENLİK, ÖĞLE YEMEĞİ: CHP’Lİ HORZUM’DAN EĞİTİM YILI DEĞERLENDİRMESİ
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum, basın toplantısı düzenleyerek, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Horzum “Ders zili değil, dert sizi çaldı. Birçok sorunla birlikte yeni eğitim öğretim yılı başladı” dedi ve sorunları başlıklar halinde anlattı…

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle parti binasında basın toplantısı yaptı. Horzum “Okullarımızda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin,  öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir” diye konuştu.

YENİ ATAMALAR
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin geçtiğimiz dönem meclise sunulduğunu hatırlatan Başkan Horzum “Teklif öğretmenlik mesleğini düzenleyecek nitelikte değildir; yalnızca atama bekleyen öğretmenleri elemek için hazırlanmıştır. Öğretmenlerin hakları tanımlanmamış, diğer eğitim çalışanlarıyla ilgili bir düzenleme yapılmamış, özel sektörde çalışan öğretmenlere yer verilmemiş, basamaklandırma sistemine çözüm sunulmamıştır. Amaç öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmek, öğretmenlerimizin ve eğitim bileşenlerinin haklarını tanımlamak değil; öğretmenlerin diplomasını çalmaktır. Üstelik bu yıl okullarımız yeni öğretmen ataması yapılmadan açılmıştır; okullarımızda öğretmen ihtiyacı devam etmektedir” dedi.

GÜVENLİK VE TEMİZLİK SORUNU
Okulların açılmasına rağmen okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi ataması da yapılmadığını belirten Başkan Horzum “Okulların ve çevresinin temizliğinin ve güvenliğinin sağlanması sorumluluğu da okullara, dolayısıyla okul-aile birliklerine, dolayısıyla da velilere bırakılmıştır.  Okulların kadrolu bir güvenlik görevlisi yoktur. Devlet okullarında 613 bin 785 derslik bulunmaktadır. 10 dersliğe bir temizlik görevlisi ataması yapılması gerektiği göz önüne alındığında yaklaşık 65 bin temizlik görevlisine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmaktadır. Son düzenlemelerden anlaşıldığı kadarıyla bu ihtiyaçların İşgücü Uyum Programı kapsamında giderilmesi planlanmaktadır. Haftada üç gün çalışma süresi ile okullarımızın temizlenmesi veya güvenliğinin sağlanması mümkün değildir” dedi.

OKULLARDA ÖĞLE YEMEĞİ
AK Parti iktidarının çocuklara okullarda bir öğün yemek verecek bütçeyi ayırmadığını ifade eden Başkan Horzum “Ülke genelinde okul yemeği tüm öğrenciler için temel bir hak ve talep iken, okul öncesi eğitimdeki okul yemeği uygulaması yalnızca bir dönem uygulandıktan sonra kaldırılmıştır. Çocuklarımıza bir öğün yemek verilemediği gibi, çocukların saatlerini geçirdiği okullarda bir bardak temiz içme suyuna dahi erişimi yoktur. Çocuklarımız sularını evden getirmekte, bittiği takdirde ise kantinden parayla su almak durumunda kalmaktadır. Devlet okullarında örgün eğitim kapsamında 15 milyon 887 bin 296 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerin 1 milyon 165 bini taşımalı eğitim kapsamında, 284 bin 34’ü ise yatılı ve pansiyonlu okullarda öğle yemeğine erişebilmektedir. Geriye kalan 14 milyon 438 bin 262 öğrencimize ise okullarda öğle yemeği verilmemektedir” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ
Başkan Horzum “Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı esnasında Maarif Kongresi’ni toplayarak, eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bundan 100 yıl önce, savaş günlerinde, koşullar elvermese dahi eğitimin önemine vurgu yapan atamızın izinde, biz de eğitim sistemimizi bugünden daha iyiye götürmek, 22 yıllık iktidarın açtığı yaraları sarmak için canla başla çalışacağız. Çocuğun ve gencin üstün yararını gözeten, nitelikli, laik, bilimsel, kamusal ve erişilebilir bir eğitim için mücadele etmeye, Cumhuriyet aydınlanmasından aldığımız ilhamla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Horzum sözlerinin sonunda Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bayar ile ilgili konuştu. Bayar’ın AK Parti Danışma Meclisine katılmasını eleştiren Başkan Horzum, önce Milli Eğitim Müdürü, ardından Denizli Valisi ile konuyu görüşeceğini sonrasında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon