BEYAĞAÇ

EGE’NİN KIRKPINAR’INA BAŞKAN AKÇAY’DAN DAVET

EGE’NİN KIRKPINAR’INA BAŞKAN AKÇAY’DAN DAVET
Bu yıl 11’incisi organize edilen Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği’nde 150’si Denizli’den olmak üzere yaklaşık 400 pehlivan mücadele edecek. Güreşler öncesi Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, tüm Denizlileri şenliğe davet etti.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, daimi başpehlivan Hüseyin Çokal, Sezer Tomay, Güreş Koordinatörü Hüseyin Bakan ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu.

Başkan Akçay “İlçemiz Beyağaç’ı ve sahip olduğu güzellikleri ve değerleri etkin bir şekilde tanıtmak ve bu güzellikleri ve değerleri paylaşmak için, ilçemizde yıllardır belediyemizce yapılmakta olan, Ege’nin Kırkpınar’ı Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin amacı; Ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşini sahip çıkarak, gençlerimizi bu spor dalını sevdirmek ve muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yöre ve çevre insanlarımızca çok sevilen bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak ve Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan ve Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal isminin yaşatılmasını sağlamaktır. Gelenek ve göreneklerimizin nostaljik esintilerini yaşamak, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri görmek ve meydanları pehlivansız bırakmamak için, sizleri 11. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Şenliği buluşma noktamız olan Beyağaç’a 10 Eylül 2022 Cumartesi günü davet ediyoruz” diye konuştu.
Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon