EKONOMİ

DSO BAŞKANI KEÇECİ, ERDOĞAN - BİDEN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

DSO BAŞKANI KEÇECİ, ERDOĞAN - BİDEN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden'la görüşecek. Bu görüşmeyi Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci Denizli Metropol’e değerlendirdi. 

ÖZEL HABER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ABD Başkanı Joe Biden'la da görüşecek. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, söz konusu görüşme ile ilgili Denizli Metropol’e açıklamalarda bulundu.

Keçeci “ABD dünyanın en büyük gücü. Hem silah hem ekonomi, hem potansiyel olarak dünyanın lideri. Başında onu temsil eden Başkanı da dünyanın en güçlü adamlarından biri. ABD özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için her bakımdan çok önemli. Dolasıyla yapı itibariyle ABD ve onun lideri ile ülkemizin yöneticilerinin de geçiminin ve anlaşmasının iyi olması Türkiye’nin mutlak lehine olacaktır. Ancak Türkiye  dışarıdan yönetilen bir ülke değildir. Özgürlüklerini ve kişilik haklarını da koruyarak bu şartlara uyum sağlaması da doğaldır. Bu nedenle mevcut ABD ile ilgili sorunlarımızın çok sayıda olması problemimizin çözümünü de zorlaştırmaktadır. ABD’nin de stratejik olarak Türkiye’ye ihtiyacı mutlaka vardır. Bu nedenle her ülke liderinin bu yapıda sağduyu ile görüşmelerini diliyorum ve görüşmenin her ülkenin de hayrına neticeler çıkarmasını temenni ediyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon