EKONOMİ

DSO BAŞKANI KASAPOĞLU: ZORLUKLARA RAĞMEN, İSO İKİNCİ 500’E GİREN FİRMALARIMIZI KUTLUYORUM

DSO BAŞKANI KASAPOĞLU: ZORLUKLARA RAĞMEN, İSO İKİNCİ 500’E GİREN FİRMALARIMIZI KUTLUYORUM
Haziran Ayında açıklanan “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2023” araştırmasının ardından,“İSO İkinci 500” araştırmasının sonuçları açıklandı. Listede, bu yıl Denizli’den 9 firma yer aldı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu “Yaşanan tüm zorluklara rağmen, İSO ikinci 500’e giren firmalarımızı kutluyorum” dedi.

HABER MERKEZİ
Tekstil-konfeksiyon sektörü 5 firma ile kendine yer bulurken, kablo-bakır tel 4 firma ile listede öne çıktı. İkinci 500 şirkette 11. olan Elsan Elektrik Gereçleri, Denizli sıralamasında listenin başında yer aldı. Elsan’ı 176. sıradaki Küçüker Tekstil, 191. sıradaki Uğurlular Tekstil izledi.

Listede yer alan Denizli firmalarından 4’ü geçen seneye göre daha üst sıralara yükseliş gösterirken, geçen sene ikinci 500 sıralamasında bulunmayan iki firma, bu sene ikinci 500’e dahil oldu.

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “İSO İkinci 500-2023 araştırması, içinden geçmekte olduğumuz ekonomik ve finansal koşulları, ihracat performanslarını, AR-GE ve teknoloji faaliyetlerine ilişkin göstergeleri açısından önemli sonuçlar ortaya koydu. Yaşanan tüm zorluklara rağmen, yatırımlarıyla ekonomik büyümemize, ihracatımıza ve istihdama katkılarını sürdürerek, ikinci 500 listesinde kendisine yer bulan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda listedeki firma sayımızın artmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon