ÇAL

DOLUNUN AÇTIĞI YARAYA ÇAL BELEDİYESİ MERHEM OLDU

DOLUNUN AÇTIĞI YARAYA ÇAL BELEDİYESİ MERHEM OLDU
Çal İlçesi’nin Sazak, Karakaya, Kaplanlar Mahalleleri ile Selcen Mahallesi’nin bir kısmında dolu yağışı etkili oldu. 8 bin dekar alanda dolu yağışının yüzde 40 ile 80 arasında hasara neden olduğu belirlendi. Çal Belediyesi mağdur olan 400’ün üzerindeki üzüm üreticisine bakır sülfat dağıtımı yaptı.

Geçtiğimiz 3 ve 4 Haziran tarihlerinde Çal İlçesi’nin Sazak, Karakaya, Kaplanlar Mahalleleri ile Selcen Mahallesi’nin bir kısmında dolu yağışı etkili oldu. İlçe Tarım Müdürlüğü, üzüm deposu olan Çal’da yaklaşık 8 bin dekar alanda dolu yağışının yüzde 40 ile 80 arasında hasara neden olduğunu belirledi. Dolu yağışından kaynaklanan mağduriyetin en aza indirilmesi için Çal Belediyesi 400’ün üzerindeki üzüm üreticisine bakır sülfat dağıtımı yaptı. Geçtiğimiz hafta meydana gelen dolu yağışlarında Çal’ın belli bölgeleri olumsuz etkilenmişti.  Dolu yağışı bağ alanlarında etkili olurken, üreticilerin de morali bozulmuştu.



“ÜRETEN ÇAL’A ELİMİZDEN GELEN KATKIYI VERİYORUZ”
Halk arasında Göktaş olarak bilinen bakır sülfat dağıtımını üreticilere Çal Belediyesi personeli yaptı.  Göktaşını bağlarına atan üreticiler, dolunun bağlara verdiği hasara en aza indirecek. Çal’da meydana gelen dolu yağışının üreticilerin moralini bozduğunu söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Üreten Çal’a elimizden gelen katkıyı vermek için çabalıyoruz. Bir süre önce  Toprak Mahsülleri Ofisi’nden arpa alanlara bedelsiz nakliye ve kayıt işlemlerini yapmıştık. Dolu yağışı da üreticilerimizin moralini bozdu. Onların acısını bir nebze olsun azaltmak adına dolunun hasar verdiği bağların sahiplerine göktaşı dağıtımını bedelsiz yaptık. Üreticilerimize bir kez daha geçmiş olsun diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon