EKONOMİ

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK SIKINTISI NEDENİYLE FABRİKA KAPATAN VAR…

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK SIKINTISI NEDENİYLE FABRİKA KAPATAN VAR…
BOTAŞ tarafından sanayi tesislerinde doğalgaz çekişinde yüzde 40 azaltmaya gidilmesi talimatı, Enerji Bakanlığı’ndan aynı kısıntının elektrikte de uygulanabileceği açıklaması sanayicileri umutsuzluğa itiyor. Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Çardak OSB Başkanı Okan Konyalıoğlu Denizli Metropol’e konuşarak “Mutsuzuz, her güne yeni bir gündemle uyanıyoruz. Yarın ne olacak, aşırı belirsizlik var. Fabrika kapatan arkadaşlarımız var. Sözün bittiği yere gidiyoruz” dedi…

ÖZEL HABER
BOTAŞ, İran'ın 10 günlük süreyle doğalgaz kesintisi yapılacağını yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinin doğalgaz tüketiminde kısıtlamalara gidileceğini kaydetti. Benzer bir açıklama Enerji Bakanlığı’ndan yapılarak, elektrikle ilgili de kısıtlamanın da yine sanayi tesisleri ile alakalı yaşanacağı bildirildi.

OKAN KONYALIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI İÇEREN VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


HER GÜN YENİ BİR GÜNDEMLE BOĞUŞUYORUZ
Doğalgaz ve elektrikle ilgili sanayicinin yaşadığı sıkıntı ile ilgili Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Çardak OSB Başkanı Okan Konyalıoğlu Denizli Metropol’e konuşarak “Dün başka bir gündemimiz vardı, bugün başka. İki hafta önce kur dalgalanmalarını, yeni personel ücret seviyelendirmelerini, enflasyonun geldiği noktanın bizde yarattığı belirsizlikleri konuşuyorduk. An itibariyle onlara şükreder hale geldik. Keşke sorunlarımız sadece onlar olsaymış.  Bir hafta önce ihracat karşılıklarının yüzde 25’inin TL’ye döndürülmesi zorunluluğu çıktı. Bankaların sisteminin uygun olmaması nedeniyle orada bir kilitlenme olmuştu. Hala bazı bankalar bunu yapamıyor. Bu sorun ciddi oranda devam ederken ve biz bu sorunla boğuşurken, şimdi BOTAŞ doğalgaz kısıtlamasına gideceğini, akabinde elektrikte de sanayi tesislerinde kısıtlamaya gidileceği müjdelendi. Artık padişahın her gün yeni vergi koymasına döndü bu iş. Yarın acaba hangi gündem çıkacak diye bekliyoruz” dedi.

BİR ARKADAŞIMIZ FABRİKASINI KAPATIYOR
Yeni makina yatırımlarımız vardı bizim. Sabah dedik yeni makine alsak ne olur, fişe takamadıktan sonra… Artık yeni makina almanın da bir anlamı yok. Mutsuzuz. Aşırı belirsizlik var. Bir fiyat yaparken hiçbir şeyi öngöremiyoruz. Navlun, enerji maliyeti, finans, personel gideri öngörülebilir değil. Nasıl fiyat yapacağız. Her dakika yangın söndürürken, işletmemizin vizyonuna koyacağımız, insan kaynağı yatırımını nasıl düşüneceğiz. Sabah federasyon toplantısında bugün yeni bir gündem yok mu diye sordular. Elektrik patladı. Benim grubumdaki bir arkadaşım fabrikayı kapatacağını söyledi. Aslında söylenecek çok bir şey yok. Sözün bittiği yere doğru gidiyoruz” diye konuştu.    
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon