YAŞAM-GÜNCEL

DODER’İN “YAŞAM DÖNGÜSÜ PROJESİ” HAYATA GEÇİYOR

DODER’İN “YAŞAM DÖNGÜSÜ PROJESİ” HAYATA GEÇİYOR
Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nda 0-6 yaş aralığı özel gereksinimli çocukların eğitim almalarını ve ailelerinin de bilgilendirilmelerini sağlayan ilk pilot okulun açılmasına vesile olan Doder'in, Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Kuruluşları’na yönelik Fransa Türkiye Büyükelçiliği hibe projesi kapsamında hazırlanan “Yaşam Döngüsü” projesi kabul edildi. Doder, Denizli’de hibe alan ilk sivil toplum kuruluşu olarak bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 

Doder (Down Sendromlu ve Otistik Çocukları Koruma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Mersin, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, 0-6 yaş aralığı özel gereksinimli çocuklar için destek projelerine devam ediyor.  



Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nda 0-6 yaş aralığı özel gereksinimli çocukların eğitim almalarını ve ailelerinin de bilgilendirilmelerini sağlayan ilk pilot okulun açılmasına vesile olan Doder'in, Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Kuruluşları’na yönelik Fransa Türkiye Büyükelçiliği hibe projesi kapsamında hazırlanan “Yaşam Döngüsü” projesi kabul edildi.



"Yaşam Döngüsü" ; doğa ile özel gereksinimli öğrencilerin bir arada olmasını, sınıf içi etkinliklerini bahçede yapılabilecek aktiviteler ile çeşitlendirilmesini amaçlayan sürdürülebilir bir proje çalışması. Fransız Büyükelçiliği tarafından finanse edilen proje ile Doder, Denizli’de hibe alan ilk sivil toplum kuruluşu olarak bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 



DODER Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Mersin “Fransız Büyükelçiliği tarafından finanse edilen, doğa ile özel gereksinimli öğrencilerin bir arada olmasını hedefleyen, sürdürülebilir proje çalışmamız ile ilgili toplantılarımızı gerçekleştirdik. “Yaşam Döngüsü” projemiz kapsamında yapacağımız uygulamaların, çalışmaların detaylarını oluşturduk.  Sıra geldi çocukların birçok gelişim alanını çok yönlü olarak desteklemesi amaçlanan okul bahçesinde yapılacak düzenlemeler ile fiziksel aktivite olanaklarını oluşturmaya. Proje geliştirme sürecinde teknik destek sağlayan başta Sayın Denizli Valimiz Ömer Faruk Coşkun olmak üzere AB ve Dış İlişkiler Bürosu İl Proje Koordinatörü Redife Aslıhan Uçar ile Proje Uzmanı Ramazan Aydoğmuş'a, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu Müdürümüz Yasin Şamlı ve proje öğretmenlerimiz Nilsu Çelik ile Mürşide Dedeoğlu'na teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon