EKONOMİ

DEVLET TARIM ARAZİLERİNİ NEDEN KİRAYA VERECEK? HABERİMİZDE…

DEVLET TARIM ARAZİLERİNİ NEDEN KİRAYA VERECEK? HABERİMİZDE…
Tarım arazileriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Üst üste iki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sezonluk olarak tarımsal amaçlı kiraya verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik ile üst üste iki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazileri, tarımsal üretim amaçlı kiraya verilebilecek. Arazilerin vasıfları değiştirilmeyecek ve yalnızca tarım amacıyla kullanılabilecek. Kiralanacak araziler için il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde Arazi Tespit Komisyonları oluşturulacak. Bu komisyonlar, uydu görüntüleri ve kadastro verileri gibi kaynaklar üzerinden işlenmeyen arazileri belirleyerek kiralanacak alanları tespit edecek.

Kiralama işlemlerinde, öncelikli olarak tarım arazisinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları hak sahibi olacak. Eğer birden fazla talipli olursa, en yüksek teklifi veren öncelik kazanacak. İlgililer, ilan edilen araziler için Tarım Arazileri Değerleme ve Edindirme Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapabilecek.

Kiraya verilen tarım arazilerinin kira bedelleri, komisyon tarafından belirlenen rayiç bedelin altına düşmeyecek. Arazinin mülk sahiplerine ulaşılamadığı durumlarda kira bedeli kamu bankasında bir hesapta tutulacak ve nemalandırılacak. Eğer mülkiyet üzerinde ihtilaf varsa, anlaşmazlık çözülene kadar kira bedeli bu hesapta bekletilecek. Kira süreci sonunda mülk sahiplerine ödeme yapılacak.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon