POLİTİKA

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KIRAR EMEKLİLERE MÜJDEYİ DUYURDU

DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KIRAR EMEKLİLERE MÜJDEYİ DUYURDU
Deva Partisi’nden gençlerden sonra bir müjde de emekliye..  Deva Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar “Sosyal Korumanın Devası Hazır” diyerek Genel Başkan Ali Babacan ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selma Aliye Kavaf’ın açıklamış olduğu eylem planlarını aktardı.

Deva Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar yaptığı açıklamada 13,5 milyon emeklinin ortalama maaşının, hem asgari ücret hem de açlık sınırının altında olduğunu belirterek “ Tablo bu kadar olumsuz olduğu halde maaşlara yapılan artış oranlarında insani yaşam koşullarının göz önünde bulundurulmadığı bilinen bir gerçektir. Ülkemizin zenginliklerinden ve büyümesinden emeklilerimizin daha adil biçimde pay alması için aylıklara yapacağımız artış oranlarına masa başında yapılan pazarlıklara göre değil satın alma gücü verilerine göre karar vereceğiz. Böylece hiçbir emeklimizin enflasyon karşısında yoksul duruma düşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Kırar açıklamasının devamında “8 Eylül 1999 tarihli ve 4447 sayılı kanun çerçevesinde iş sözleşmesi maddeleri geçmişe yönelik ihlal edilmiş ve emeklilikte kademeli yaş şartına tabi tutulmuş vatandaşlarımızın sorunlarını, konunun taraflarıyla; mali disiplin, sürdürülebilirlik ve sosyal adalet çerçevesinde çözüme kavuşturacağız. Emekli aylıklarını satın alma gücünü koruyacak şekilde artıracağız. Düşük emekli aylığı alan emeklilerimize daha yüksek tutarda bayram ikramiyesi vereceğiz. Ölüm aylığı alanlara verilen bayram ikramiyeler üzerinden yapılan kesintiyi kaldıracağız. Emeklilerle ve bankalar arasındaki promosyon şartlarını emekliler lehine düzenleyeceğiz. Emekli aylıklarına vergi iadesi yerine getirilmiş ek ödeme oranlarını yeniden gözden geçireceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Daha uzun süre çalışanın daha fazla emekli aylığı almasını sağlayacağız. ”Yıpranma Payı’’ uygulamasını ‘’tehlikeli işler’’ sınıfında çalışanlar için daha adil bir hale getireceğiz. Risk seviyesi yüksek işlerde çalışanların hizmet sürelerine eklenen prim gün sayısını arttıracağız” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon