EKONOMİ

DESİAD, MESLEK LİSELERİNİ ODAĞINA ALDI, NE YAPACAKLAR? HABERİMİZDE…

DESİAD, MESLEK LİSELERİNİ ODAĞINA ALDI, NE YAPACAKLAR? HABERİMİZDE…
Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, dernek olarak meslek liselerine daha çok öğrenci gitmesi, mezun olanların doğru şartlarda ekonomiye kazandırılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte meslek liseleriyle ilgili yapacakları çalışmalarla ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenledi.



DESİAD olarak, kendi konuları dışında, nitelikli iş gücüne daha kolay ulaşılabilmesi için çok önemli olan meslek liselerini de odaklarına aldıklarını anlatan Başkan Nuri Turgut “Sanayi devrimini ıskalayan ve bunun sıkıntılarını yaşayan ülkemizin bugünün teknoloji devrimini kaçırmaması,  sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmaya ulaşabilmesi, gittikçe zorlaşan küresel rekabette yerini alabilmesi ve nitelikli iş gücünü karşılayabilmesi için, yetişen genç nüfusumuza gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması gerekir. Bunu sağlayabilmenin en doğru yolunun ve yönteminin, meslek liselerinin yaygın ve etkili olmasından geçtiğini, bugünün dünyasında gelişmiş ülkelerde yaşanan süreçlerde çok net görebiliyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik konjonktürde sayılamayacak kadar problemlerle uğraşan iş dünyasının temsilcilerinden DESİAD olarak bizler,  kendi konularımızın dışında, kentimizin ve ülkemizin problemlerine ilişkin hassasiyetimizin devamında, hem iş dünyasını hem de ülkenin bütününü etkileyen Meslek Liseleri konusunu bu sene odağımıza alarak, konuyu kamuoyuna mal etmek, Meslek Liselerine talebi artırmak,  mezunlarının doğru şartlarda ekonomiye kazandırılabilmesi için katkı sunmak, ve bunları yasal statüde bir zemine oturtmak için siyaset kurumu ile işbirliği yapmak şeklinde özetlenebilecek bir yolculuğa çıkıyoruz. Bugüne kadar pek çok kurum ve kuruluş tarafından üzerinde çalışılan bu konu hakkında yapılacak çalışmalarda, başta kentimizde olmak üzere bütün ülkedeki STK’lardan, siz değerli yerel ve ulusal basından, derneğimizin üyesi olan veya olmayan iş dünyasından, yerel ve merkezi yönetimlerden, siyaset kurumundan destek talep ediyoruz. Yapılmış ve yapılacak her çalışmanın, bu ülkenin kalkınması için dertlenen insanların, zaman ve emek ayırarak yaptığı çok kıymetli çalışmalar olduğuna ve sonunda konuya katkı sağlayacağına olan inancımızla herkese şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte,  sizlerle her bir aşamasını paylaşacağımız peyderpey yapılacak aktivitelerle,  sizlerin desteği ile bu memleket meselesi hakkında oluşturulacak kamuoyunun etkili olacağına, ülkemizin sanayisinin ve dolayısıyla refahının gelişimine katkı sunacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon