EKONOMİ

DEPREM YAŞANAN İLLERDEKİ SANAYİ BÖLGELERİNİN SON DURUMU NE?

DEPREM YAŞANAN İLLERDEKİ SANAYİ BÖLGELERİNİN SON DURUMU NE?
Aynı zamanda TİM Denetleme Kurulu Üyesi olan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, TİM Yönetim ve Denetim Kurulu ile birlikte deprem bölgesindeki oda, dernek başkanları ve sanayicilerle görüştü. Başkan Memişoğlu, deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin son durumunu Metropol TV’de anlattı…

ÖZEL RÖPORTAJ
Deprem bölgesinde Afet Koordinasyon Merkezlerini Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleriyle birlikte ziyaret eden Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ayrıca bölgedeki oda ve dernek başkanları ile sanayicilerle görüştü.

Başkan Memişoğlu Metropol TV’ye yaptığı değerlendirmede “ Gaziantep ve Adana’da depremden dolayı çalışmayan fabrika yok. Maraş ve Adıyaman’da iş kaybı var. Fabrikam yıkıldı diyen duymadım. Fabrikalar kapılarını çalışanlarına barınma anlamında açtılar. Ancak makinalar yerlerinden oynadı. Mesela iplik üreten bir tesisle görüştüğümde bana 6 aydan önce çalışamayacaklarını söylediler. Böyle çok fabrika var. Bir ay, üç ay içinde çalışabilirim diyen var. İskenderun’da ise OSB’de yıkılmış bir fabrika görmedim. Limanda hasar var. Limanı en kısa sürede açacaklar. Normale dönmeye çalışıyorlar. Öncelikle oradaki firmaların kredi borçları var. Ötelenmesi lazım. O bölgeyi dayanışma içinde ayağa kaldıracağız. O bölgedeki oda başkanları misafirlerimizi bize bir an önce gönderin ki, bu bölgeyi tekrar ekonomik anlamda kaldıralım ve eski haline döndürelim diyorlar” ifadelerini kullandı.   
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon