KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

DENTUROD’DAN MÜZE TEŞEKKÜRÜ

DENTUROD’DAN MÜZE TEŞEKKÜRÜ
Denizli Kent Müzesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı. İmza özellikle kentin turizm kesimi tarafından heyecanla karşılanırken, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen emeği geçenleri kutladı, teşekkür etti.

Denizli'nin uzun yıllar hayalini kurduğu kent müzesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği protokolü imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore edeceği tarihi taş binalar (Eski Endüstri Meslek Lisesi) şehrin ilk kent müzesi olacak. İmza özellikle DENTUROD olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen’i çok mutlu etti. Şen yazılı açıklama ile emeği geçenleri kutladı, teşekkür etti.

Şen “Yarım yüzyıldır tartışılan Denizli Kent Müzesi nihayete eriyor. Kültür ve Turizm faaliyetleri özelinde kentimize çok değer katacağına inandığımız kent müzesi projesinin nihayet gerçekleştirilebilecek olmasından dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’a , Denizli Valimiz Sayın Ali Fuat Atik’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a  ve Endüstri Meslek Lisesi taş atölyelerinin  gelecek nesillere taşınması  için emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara DENTUROD  adına teşekkür ederiz” dedi.




Şen açıklamasının devamında “Geçmişten bugüne kentimizin izlerini, hafızasını sergileyip gelecek nesiller ile paylaşabileceğimiz mirasımızı, kurulacak kent müzesinde sergileyebilmek, şehrimizin tanıtımına, turizm potansiyeline olumlu etki yaratacaktır. Bu müze Denizli’nin geçmiş hafızasını toplayacak, kent kimliğini ve kentlilik bilincini geliştirecek, koruyacak ve ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir. Müzenin, şehrimizi ve insanlarımızı birleştiren bir mantık çerçevesinde kalabilmesi ve ziyaret edilmeyen, bir kenarda unutulmuş bir müze olarak kalmaması için, kent müzesi ve yerleşkesinde çeşitli kültür faaliyetlerinin, güzel sanatlar sergilerinin, performanslarının ve gösterimlerinin, şenlik ve festivallerin, eğitim ve kurs faaliyetlerinin  yapılması, organize edilmesi halinde hem kent müzesinin dinamik yapısının korunması, hemşerilerimizle yerli ve yabancı turistler arasında iletişim köprüsü özelliğinin oluşması sağlanmış olacaktır. Depolarda bekleyen binlerce tarihi eserimizin de Laodikya ve Pamukkale’de açılacak müzelerde sergilenebilecek hale gelmesi,  binlerce yıllık tarihimizin turizm potansiyeline kazandırılması da bir diğer temennimizdir” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon