KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

DENTUROD BAŞKANI ŞEN “PAMUKKALE’DE GECE AYDINLATMASI TAMAMLANMALI”

DENTUROD BAŞKANI ŞEN “PAMUKKALE’DE GECE AYDINLATMASI TAMAMLANMALI”
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen’den çağrı. Başkan Şen, Pamukkale Örenyeri’nin yarım kalan aydınlatma çalışmasının bir an önce tamamlanmasını istedi.

Özellikle Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen’in gündeme getirdiği Pamukkale travertenlerinin aydınlatılması çalışmaları yarım bırakıldı. Bu durum DENTUROD Başkanı Şen ve turizmcilerin tepkisine neden oldu. Başkan Şen yaptığı açıklama ile konuyu tekrar gündeme getirdi.

Başkan Şen “2021 yılında, tüm pandemi koşullarına rağmen, Pamukkale Hierapolis örenyeri giriş rakamı Ağustos sonu itibariyle yaklaşık 800.000 kişi sayısına ulaşmıştır. Efes, Topkapı gibi yerlere giriş sayısı ile kıyaslandığında bu rakam kentimiz adına büyük bir başarıdır. Bu başarının ardında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Denizli vekillerimizin, Denizli Valimizin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Pamukkale Belediye Başkanımız, derneğimizin çabaları vardır. Kentimize daha fazla turist çekebilmek için yıllar içinde verdiğimiz mücadeleler, oluşturulmuş olan Denizli ve Pamukkale algısı, tüm pandemi koşullarına rağmen başarıya ulaşmıştır. Gerek konaklama gün sayısının arttırılabilmesi gerek daha fazla turist girişinin sağlanabilmesi için hem bakanlığımızdan hem de örenyeri işletmecisi SİCPA firmasından talep etmiş olduğumuz iyileştirmeler ve geliştirmeler ise vaktinde hayata geçirilmemiştir” dedi.



Taleplerin istenilen vakitte yerine getirilmediğini savunan Başkan Şen “Bu taleplerimiz vaktinde yerine getirilmiş olsaydı yukarıda bahsi edilen rakamların çok daha fazla sayılara ulaşması mümkündü. Zira SİCPA ülke genelinde işletmesini yürüttüğü ören yerleri içinde en büyük gelirlerden biri kentimizden elde etmektedir. Bu bağlamda SİCPA’nın kentimiz için daha fazla yatırım yapması gerekmektedir. Eğer ki, daha önce de ısrarla talep ettiğimiz Pamukkale’nin gece aydınlatılması, Cehennem kapısı açılışı sezon öncesi SİCPA tarafından tamamlanmış olsaydı ilk 8 ayda 800.000 kişi sayısının, milyon üzerine çıkması kaçınılmazdı. Gece aydınlatması işi Pamukkale Hierapolis örenyerinde malzemeleri gelerek başlamış,   yaklaşık %10 imalat yapıldıktan sonra SİCPA firması tarafından durdurulmuştur, her ne kadar SİCPA yetkilileri bahsi geçen bu yatırımı tamamlayacaklarını ifade etseler de, zaman vakit kaybetme değil yol alma zamanıdır” diye konuştu.

Aydınlatılma dışındaki isteklerini de sıralayan Başkan Şen “Bakanlığımızın destekleri Denizli turizmi için büyük öneme sahiptir kentimizin turizm potansiyelinin, vakit kaybetmemesi gerekmekte olup bu potansiyelin küçülmesine de rızamız yoktur. Bu nedenle ziyarete hazır Cehennem kapısının ivedilikle ziyarete açılması gerekmektedir. Bakanlıkça ödeneği çıkarılmamış olan, Hierapolis Amfi Tiyatroya çıkan yolun ıslah edilmemiş toz toprak içinde olması, çürümüş ve çökmüş ahşapların değiştirilememiş olması, ziyaretçinin algısında Denizli’nin ayıbı olarak görülmektedir. Bu duruma da gönlümüz razı değildir. Bu konularda Denizli Müze Müdürlüğü imalatla ilgili gerekli izinleri çoktan vermiştir. Kentimizin yüz akı Pamukkale için bakanlık koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve SİCPA firmasının acil olarak yapılması gereken işleri ve yatırımları tamamlaması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon