EKONOMİ

DENİZLİLİ FUNİKA GAMES’DEN YENİ OYUN; ÇUKUR BİTMEZ, OYUNU BAŞLAR!

DENİZLİLİ FUNİKA GAMES’DEN YENİ OYUN; ÇUKUR BİTMEZ, OYUNU BAŞLAR!
Ay Yapım’ın başarılı dizisi Çukur televizyonda final yaparken sevdasını, acısını, öfkesini, sevgisini duvarlara dökenler için mobil oyunu başlıyor. Funika Games’in Yönetim Kurulu Başkanı Civan Sözkesen ve oyunu yazan Funika Games’in Kurucu Ortağı Arif Duman ayrıntıları Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
Türkiye’de dizi ve mobil oyun sektörünü bir araya getiren oyunda macera tüm heyecanıyla dijital platformda devam ediyor. Türkiye’nin en çok izlenen dizisi Çukur'a hayat veren Çukur Mahallesi'ni şimdi yeniden keşfet ve Çukur’u ele geçir! Heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Oyun Funika Games, Erdi Yapım ve Ay Yapım iş birliği ile geliştirildi. Funika Games’in Yönetim Kurulu Başkanı Civan Sözkesen ve oyunu yazan Funika Games’in Kurucu Ortağı Arif Duman ayrıntıları Denizli Metropol’e anlattı.



Funika Games’in Yönetim Kurulu Başkanı Civan Sözkesen “Türk oyun sektörü ciddi bir büyümeden geçiyor. Pandemiyle birlikte bu alana ilgi çok fazla arttı. Büyüme sektördeki rakamlara da yansıyor. Geçen yıl 2.4 milyar dolarlık yabancı yatırım gerçekleşti. Önümüzdeki dönem bu alanda ciddi büyüme öngörülüyor. Önümüzdeki dönem dizi ve oyun sektörü daha çok iç içe geçecek. Oyun ve dizi birer sanat. Türkiye’de ve dünyada dizi izlenme oranları çok yüksek. Kaliteli yapımların sezonlarını tamamlandıktan sonra, oyun olarak serüvenlerine devam edebileceğini Çukur oyunu ile görmüş olduk. Global şirketler hem film hem dizi için çalışmalar yapıyor ve bunun örneklerinin daha çok karşımıza çıkması bekleniyor. Tüm dünyada, eğlence sektörüne olarak yatırımlarda düşüş olmaması dikkat çekiyor” dedi.



Sözkesen ayrıca “Ay yapımla iş birliği yaptık. Çukur en fazla izlenen ve milyonlarca insanın sevdiği bir dizi. Böyle bir oyun hazırlamak bizler için gurur ve mutluluk kaynağı. Funika Games olarak yeni oluşturulan trendin lideri olmak istiyoruz. Birçok yeni dizi ile ortak projeler geliştirmek istiyoruz” dedi. Civan Sözkesen, Funika Games’in oyunlarının bugüne kadar 1 milyonu ABD pazarından olmak üzere toplam 2 milyondan fazla indirildiğine, dijital dönüşüm sürecinin özellikle kalifiye işgücüne ulaşmada koşulları eşitlediğine dikkat çekti.



Funika Games’in Kurucu Ortağı Arif Duman ise “Proje bize geldiğinde çok heyecanlandık. Güzel bir çalışma yaptık. İki ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Bu da büyük bir başarı. İki ay içinde böylesine kaliteli bir oyunu hazırlamak imkansız gibi gözükse de biz bunu gece gündüz çalışarak hazırladık. Oyunu bugün indirmeye başlayabilirler. Büyük bir talep bekliyoruz. 8 aylık proje iki ayda gerçekleşti. Emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Bu bizler için Denizli için gurur kaynağı” dedi.



ÇUKUR OYUNUNUN MİMARLARI SÖZKESEN VE DUMAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
Murat ACAR

Murat ACAR

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon