EKONOMİ

DENİZLİLİ FİRMADAN LAVANTA KOKULU HAVLU

DENİZLİLİ FİRMADAN LAVANTA KOKULU HAVLU
Denizli’de ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Gelin Tekstil, yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği lavanta kokulu havluyu Hometex Fuarı’nda sergiledi.  Kullanıldığında pamuk elyaflarının arasına yerleştirilen mikro kapsüllerin patlaması ile lavanta kokusu yayan havlunun büyük ilgi gördüğünü belirten Gelin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, sırada Gül, vanilya, odun ve misk kokuları olduğunu söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Kendi tasarımcı ve modelistlerinin hazırladığı kreasyon ve koleksiyonlarının yanında müşteri taleplerini de karşılayan Gelin Tekstil, üretiminin tamamını ihraç ediyor. 1993 yılında kurulan Gelin Tekstil, ev tekstilinde özellikle havlu ve bornozda hijyenin öneminden yola çıkarak inovatif  ürünler geliştirmek için yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu lavanta kokulu havlu üretti. Firma inovatif  havluyu İstanbul’da düzenlenen Hometex Fuarı’nda, Gelin House Collection markasıyla tanıttı.

OSMAN NURİ KES'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Gelin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, lavanta kokulu havlunun hikayesini Denizli Metropol’e anlattı. Kes “Lavanta kokulu havlu bizim geliştirdiğimiz güzel bir proje oldu. Lavanta yağının cilde  ve dermotolojik kullanımlarda inanılmaz iyileştirici özelliği olduğunu da biliyoruz. Lavanta  çayı ve lavanta kokusunun  ağrılara, ruh sağlığına ve  kişiyi mental olarak  rahatlatma özelliğine sahip olduğu ise klinik deneylerle ispatlanmıştır. Hijyen ev tekstilinde özellikle cildimize direkt temas eden havlu ve bornozda çok önemlidir. Biz hijyen ve lavantanın mucizevi etkisini havlu ve bornozda birleştirerek inovatif bir ürün yaratmak istedik. Ar-Ge  çalışmaları yaptık. Boyahane çözüm ortağımız ile birlikte finishing işlemlerinde havlunun pamuk elyaflarının arasına lavanta kokulu mikro kapsüller yerleştirdik.  Mikro kapsüllerin en rahat yerleşebileceği iplik-lif  ve  havlu dokusunu çeşitli denemeler ile araştırdık. Birçok deneme sonunda istediğimiz neticeye ulaştık. Lavanta rengindeki havlumuzun üzerine lavanta çiçeğini  nakışladık. Havlu kullanımında içinde bulunan mikro kapsüller patlıyor ve çok hoş bir lavanta kokusu ortaya çıkıyor. Yumuşacık havlunun su emiciliğinin yanında ortaya çıkan koku kişiyi rahatlatıyor ve mutluluk veriyor. Aynı zamanda cilde de iyi geliyor. Şimdi bunu sadece lavanta ile sınırlı bırakmayacağız. Gül, vanilya, odun ve misk kokuları üzerine de çalışıyoruz. Patentini almak için de başvurduk” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon