EKONOMİ

DENİZLİLİ FİRMA YENİ PREFABRİK TESİSİYLE SANAYİ YAPILARINDAKİ TALEPLERE CEVAP VERİYOR

DENİZLİLİ FİRMA YENİ PREFABRİK TESİSİYLE SANAYİ YAPILARINDAKİ TALEPLERE CEVAP VERİYOR
İnşaat sektöründe sanayi yapılarında uzmanlaşan Anademir İnşaat, Çardak OSB'de prefabrik ve beton tesisini tamamlayarak devreye aldı. Genel Müdür Ahmet Turan,  30 yılın tecrübesi ile sanayi yapılarında tüm üretim süreçlerini kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Denizli'de 1991 yılında kurucu Cafer Turan tarafından toptan kütük demiri ticareti ile temelleri atılan Anademir İnşaat, haddehanelerin liman şehirlerine yönelmesi ve kapasitelerinin  azalması üzerine, 1993 yılından itibaren konut sektörüne geçiş yaptı.  2010 yılına kadar konut üretip, 500 aileye yuva sahibi yapan şirket, gerçekleştirdiği projelerden güç alarak sanayi yapılarına yöneldi. Alanında uzmanlaşan Anademir İnşaat, hayata geçirdiği projelerle sektörünün öncü ve referans firmalarından biri oldu.



Sanayi yapılarına ihracat kenti Denizli'de iş dünyasının beklentilerini yüksek standartlarla karşılamak ve iş güvenliğinde daha düşük risk taşıdığı için geçiş yaptıklarını söyleyen Anademir İnşaat Genel Müdürü Ahmet Turan, “2010 yılından sonra aktif olarak yükleniciliğe başladık, sanayi yapılarına yoğunlaştık. Çeşitli sektörlerden farklı tiplerdeki yapıların yapılmasında üstlendiğimiz görevleri başarı ile yerine getirerek sanayi yapı grupları, yemek üretim tesisleri, otomobil showroomları, besihaneler, jeotermal elektrik santralleri, et işleme tesisleri ve balık yemi sanayi gibi çok çeşitli alanlarda kalitemizi ortaya koyarak müşterilerimizin taleplerini karşılıyoruz” dedi.

Sanayi yapılarında günümüze kadar 70 tesis projesini gerçekleştirdiklerini, 350 bin metrekare alanı sanayi tesisine dönüştürdüklerini belirten Turan, “Ekibimiz bir fikir ve konsept geliştirmekten uygulamaya kadar her aşamayı titizlikle gerçekleştirir. Tüm projelerimize eşsiz bir özenle başlar, bitirir. İş ortaklarımızı projenin ruhu olarak görür, istenileni projeyi tüm detaylarıyla ortaya çıkartırız. Temel hedefimiz değerleri ve bireysellikleri tasarım yoluyla ortaya koymaktır. Anademir olarak özel inşaat kalıplarımızla, çalışan güvenliğini en üst seviyede tutarak çalışmaktayız. Tüm projelerimizde gerekli teknik personelimiz ile iş akışını aksatmadan anında çözüm üreterek ilerleriz. Verdiğimiz sözü tutar ve projelerimizi anlaşılan tarihte teslim ederiz” diye konuştu.

Firma olarak Çardak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete başlayan sanayi tesislerinin yüzde 95'in inşaatını üstlendiklerine dikkat çeken Turan, “Bölgeye hakim olduğumuz için prefabrik ve beton tesisimizi de Çardak OSB'de kurduk. 50 bin metrekare alanda 8 bin 800 metrekaresi kapalı alanda tamamladığımız yatırımızı devreye aldık. Tesisimizde beton santralimiz var, şu an tek vardiyada yılda 200 bin metrekare alanı kapatabilecek kapasiteye sahibiz. Gelecek planlarımızda Burdur ve Isparta bölgesine de açılmak var.  Yatırım için Çardak OSB, bu anlamda da tercihimiz oldu” açıklamasını yaptı.



Prefabrik tesisinin tamamlanması ile projeden iskan ruhsatına tüm süreçleri kendi bünyelerinde gerçekleştirmeye başladıklarını vurgulayan Anademir İnşaat Genel Müdürü Ahmet Turan, “İnşaat yapımı adına gerekli olan projeden üretime bütün aşamaları, teknikleri 280 çalışanımızla kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz.  Prefabrik tesisimiz var, çelik atölyemiz var, ayrıca 5 bin metrekareyi kapatabilecek kalıp altı iskelemiz de mevcut. Çelik yapılarda da üretimi, montajı kendimiz yapıyoruz.  Endüstriyel yapı sektöründe doğru teknolojileri kullanarak, anahtar teslim çözümler sunan, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan, yerli ve yabancı iş ortaklarının birinci derecede tercih ettiği lider ve güvenilir bir şirket olmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Gelecek planlarını, “Betonla ilgili üretilebilecek ne varsa üretmek istiyoruz. Ayrıca mevcut çelik atölyemizi de daha teknolojik hale getirip, kapasiteyi artırmak istiyoruz” cümleleriyle açıklayan Turan, sanayi tesislerinin  deprem güçlendirmeleri uygulamaları alanında da hizmet verdiklerini, karbon elyaf uygulamasıyla ekonomik maliyetlerle güçlendirme projelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon