YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ VE UŞAK TURİZM DESTİNASYONU TANITILDI

DENİZLİ VE UŞAK TURİZM DESTİNASYONU TANITILDI

Denizli-Uşak arasında alternatif turizm rotasının oluşturulması, turizm potansiyellerinin tanıtılması için Güney Ege Kalkınma Ajansı ile Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğinde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölge Temsil Kurulu organizasyonuyla tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.


Faaliyetlerini Aydın, Denizli ve Muğla’da yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile faaliyetlerini Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ta yürüten Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER), birbiriyle ilintili turizm ögelerini değerlendirerek alternatif bir turizm rotası oluşturmak amacıyla tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Denizli’de faaliyet gösteren 17 seyahat acentesinin temsilcileri katıldı. Özellikle, Pamukkale-Karahayıt Bölgesi’ne gelen turistlere farklı bir rota ve turizm ögelerinin sunularak geceleme sayılarının arttırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Denizli ve Uşak arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik rota üzerinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler tanıtılarak turizm ürünü olarak pazarlanacak. Turizm rotasında; Denizli’nin Buldan İlçesi’ndeki Tripolis Antik Kenti, Buldan Konakları; Çal İlçesi’ndeki Kısık Kanyonu, Çal’ın yerel ve doğal ürünleri ve Çal Bağ Rotası ile Ulubey İlçesi’nde bulunan Ulubey Kanyonları, Balundos Antik Kenti ve Karahallı İlçesi’ndeki Clandras Köprüsü bulunuyor.

Tanıtım etkinliğinin ilk gününde kuruluşu Lidyalılar dönemine kadar giden ve bulunduğu coğrafya itibariyle bir kavşak noktası olmasından dolayı sınır, ticaret ve tarım merkezi olan Tripolis Antik Kenti ziyaret edildi. Denizli’nin Buldan İlçesi’nde bulunan ve arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği antik kent hakkında ziyaretçilere arkeologlar tarafından bilgi verildi. Ardından Buldan İlçesi’ne geçilerek Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin özelliklerini yansıtan, Buldan yöresine özgü mimari özellikleri ile tarihi Buldan Konakları gezildi. Burada yerel rehber Sait Yalçın tarafından Buldan Konakları’nın tarihçesi, mimari özellikleri ve hikayeleri anlatıldı.

Buldan’dan sonraki durak, Uşak'ta 77 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonu oldu. Burada Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Ajans çalışanları ile Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, Denizli’den gelen turizm acentelerinin temsilcilerini ağırladı. Genel Sekreter Veli Oğuz bölgenin turizm potansiyeli ve alternatif turizm çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Günün sonunda turizm acentesi yetkilileri Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Vali Ergün, organizasyon için iş birliği yapan ve 2 gün boyunca acente temsilcilerine eşlik eden GEKA ve ZAFER ve çalışanları ile TÜRSAB yetkililerine teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon