EKONOMİ

DENİZLİ VE ÜLKE GÜNDEMİNE SİVİL TOPLUM BAKIŞI

DENİZLİ VE ÜLKE GÜNDEMİNE SİVİL TOPLUM BAKIŞI

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu konuğumuzdu
Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin ilk konuğu Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu oldu. Otçu, Denizli ve ülke gündemi ile ilgili Sosyal medya konusundan Ayasofya'ya kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu, Metropol Gündemi programında Haber Koordinatörü Murat Acar'ın canlı yayında sorularını yanıtladı.

Otçu, ilk olarak programın başında Denizli Metropol'ü yayın hayatına başlamasından dolayı tebriklerini sundu, başarılar diledi.

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu ile ilgili bilgiler veren Başkan Otçu, misyonları birbirine yakın olan 60'a yakın derneği bünyesinde barındıran bir platform olduklarını söyledi. Farkındalık ve kamuoyu oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Otçu, sivil toplumun önemini ifade etmek istediklerini kaydetti.

Karantina günlerinde vefa destek gruplarına katıldıklarını ve vatandaşların evlerine kadar hizmet götürdüklerini kaydeden Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu, bu tür hayır işlerini Kurban bayramı öncesinde de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Platform olarak Aydın Denizli Otoyol ihalesi ve Denizli Şehir Hastanesi konusunun takipçisi olduklarını kaydeden Başkan Otçu, bir an önce yolun ve şehir hastanesinin Denizli Halkı'nın kullanımına sunulmasını istedi.
Sosyal medya konusunda da görüşlerini aktaran Başkan Otçu, sosyal medyada yeni bir düzenleme yapılmasına karşı olmadıklarını belirterek "Otokontrol yoksa bunun bir karşılığı olmalı. Avrupa ülkelerinde sorumlu muhatap varsa bizde de olmalı. Bir suç işleyen varsa hesabını vermeli. Tabi özgürlüklerı kısmadan ve düşünceleri tırpanlamadan olmalı bu iş" diye konuştu.

Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda da görüşlerini canlı yayında açıklayan Erdal Otçu "Bu konu çok konuşuldu. Avrupa'da birçok cami ibadete kapalı. Müze olarak kullanılıyor burası. Bir kısmı da olsa ibadete açılabilir. Buna bir çözüm acilen bulunmalı diye düşünüyorum. İsteyen camileri gezebiliyor. Bu konuda bir kısıtlama yok" dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon