EKONOMİ

DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SİPARİŞ SIKINTISI YAŞANIYOR MU?

DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE SİPARİŞ SIKINTISI YAŞANIYOR MU?
Dünyada yaşanan enflasyonist baskı ile insanlar alışveriş tercihlerinde öncelik sırasını değiştirse de Denizli ev tekstili sektörü sorun yaşamıyor. Kayteks Müşteri Temsilcisi Aydan Mine Emirdağ, Denizli Metropol’e sektörün yurt dışı bağlantılı sipariş anlamında sorun yaşamadığını belirtirken, Heimtekstil Fuarı’nın sektöre katkı sağlayacağını savundu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Pandemi sonrası tüm dünyada yaşanan enflasyonist baskı nedeniyle insanların alışveriş önceliğinin ev tekstili ürünleri olmayacağı ile ilgili yorumlar devam ederken, tüm bu açıklamaların aksine Denizli ev tekstili sipariş anlamında bir sıkıntı yaşamıyor. Son yapılan Hometex Fuarı’ndan sipariş anlamında eli yüklü dönen Denizlili tekstilcilerin yüzü bu dönemde gülüyor.

AYDAN MİNE EMİRDAĞ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kayteks Müşteri Temsilcisi Aydan Mine Emirdağ, Denizli Metropol’e sektörün yurt dışı bağlantılı sipariş anlamında sorun yaşamadığını belirterek  “Pandemiden sonra ilk büyük fuar oldu Hometex Fuarı. Bizde katıldık fuara. Fuar sonrası çok güzel dönüşler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Pandemi sürecinde özellikle ev tekstili ürünlerine rağbet arttı. Çünkü insanlar evlerine kapanmıştı. Özellikle pijama grubu ve yatak odası ve nevresim takımlarına ilgi büyük oldu. Çin’de yaşanan enerji krizi ile birlikte Türkiye ev tekstili ile ilgili bir tercih sebebi oldu. Şu an sektörümüz iyi gidiyor ve siparişler anlamında bir sıkıntı yaşamıyoruz.  21 Haziran tarihinde düzenlenecek olan Heimtekstil Fuarı sektörümüz için çok önemli. Ben aynı Hometex Fuarı’nda olduğu gibi Heimtekstil Fuarı’nda büyük yoğunluk bekliyorum. Sektörümüze ciddi katkıları olacaktır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon