EKONOMİ

DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İPLİK KRİZİ YAŞANIR MI?

DENİZLİ TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İPLİK KRİZİ YAŞANIR MI?
Değirmenci Grup İcra Kurulu Üyesi Doğan Değirmenci, bölgedeki depremin ekonomiye olan yansımalarını değerlendirirken, özellikle “Denizli tekstil sektöründe iplik krizi yaşanır mı?” sorusunu yanıtladı…

ÖZEL RÖPORTAJ 
Depremin ardından Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi iplik üretiminin merkezi konumundaki illerdeki üretimin durması nedeniyle Denizli tekstil sektöründe iplik krizi yaşanır mı? Denizli bölgeden kaç ton iplik tedarik ediyor? İplik fiyatları zamlandı mı? sorularını Değirmenci Grup İcra Kurulu Üyesi Doğan Değirmenci Metropol TV’ye özel yanıtladı.

Değirmenci “Maraş iplik üretiminde ülkenin yüzde 40’lık ihtiyacını karşılıyor. Gaziantep halı üretiminin yüzde 60’ını karşılıyor. Asrın felaketi ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Maraş’tan Denizli tekstil sektörü aylık 15 bin ton iplik tedariki sağlıyor. Maraş’ta fabrikalar çalışmaya başladı. Hasarlı olan fabrikalar var. Bir yıl içinde üretime dönüleceği söyleniyor. İplik fiyatlarında yüzde 15’lik zamla karşılaştık. Bu zamların geçici olacağını düşünüyorum. Tekrar üretim kapasitesi artınca fiyatlar geri gelecektir. Esas problem ise maliyetler yükselince talep daralması ile ilgili olabilir” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon