EKONOMİ

DENİZLİ TEKSTİL MAKİNELERİ FUARI AÇILDI

DENİZLİ TEKSTİL MAKİNELERİ FUARI AÇILDI
Avrasya Bölgesinin en büyük Tekstil Makineleri ve Teknolojileri Fuarı olma özelliğine sahip Denizli, EGE TMF -Tekstil Makineleri fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuar açılış töreni Metropol TV tarafından canlı yayınla Denizlililerle buluşturuldu. 

Açılışta CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DETGİS Başkanı Mukaddes Başkaya, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, BASİAD Başkanı Doğan Değirmenci, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, iş insanları, STK temsilcileri, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler yer aldı. Fuar açılış töreni Metropol TV tarafından canlı yayınla Denizlililerle buluşturuldu.



Açılış  töreninde ilk sözü alan İzgi Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Kemal Hızarcıoğlu “15-18 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi gereken EGE TMF Fuarı hepimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 23-26 Ağustos 2023 tarihlerine ertelenmiştir. Katılımcı firmalarımızın göstermiş olduğu özveri ve destekle ağustos ayına ertelenen fuar sektörün 2023 yılında ülkemizdeki en büyük buluşmalarından birisidir. Tüm Denizlili tekstil ve konfeksiyon sanayicilerimizi fuarımıza davet ediyoruz. Denizli’nin fuarcılık alanındaki ilk ve tek uluslararası markası olan EGE TMF Fuarına sahip çıkarak Denizli’mizin kazanmış olduğu bu değeri daha da yukarılara taşımamız gerekmektedir. Ayrıca EGE TMF Fuarımızın katılımcılarının % 90’dan fazlası İstanbul, Bursa, Tekirdağ gibi kentlerden gelmektedir. Binlerce kişiye ev sahipliği yapan EGE TMF Fuarı Denizli ekonomisine sunmuş olduğu katkıyla da göz doldurmaktadır. Bu tür fuarların kentlerin ekonomisinin yanı sıra gelişimine, değişimine ve büyümesine sunmuş olduğu katkılar göz arda edilmemelidir. Buradan tüm Denizlili tekstil sanayicilerimizin EGE TMF Fuarını ziyaret etmesi ve deprem nedeniyle ertelenen bir organizasyondan çekilmeyerek özverili davranarak Denizli’ye gelen makine üreticilerimizle işbirliğine gitmesi en büyük arzumuzdur” diye konuştu. Hızarcıoğlu fuara, tüm iş insanlarını davet etti.



Ardından konuşan Denizli Ticaret Odası  Başkanı Uğur Erdoğan ise fuarların önemine değindi. Erdoğan “Sektörlerin ayakta kalabilmesi için fuarlar önemli. Fuarları çeşitlendirmek istiyoruz. Ayrıca Denizli’ye daha etkin bir fuar alanı kazandırmak niyetindeyiz. 1 Ocak tarihinden bu  yana 386 üye firmamızı dünyanın dört bir yanındaki fuarla götürdük. Bu da fuarlara ne kadar önem verdiğimizin en büyük göstergesi” dedi.  



Daha sonra konuşan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise “Fuarlar şehirlere büyük katkı sağlıyor. Bizde kentimizde düzenlenen tüm fuarlara destek oluyoruz. Bu fuarda alım heyetleri düzenliyoruz. 40’ın üzerinde alım heyeti  yarın burada  olacak ve  firmalarımızla buluşacak” diye konuştu.



Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, yeni pazarlar ve yeni müşteriler bulmak için fuarların önemine  dikkat  çekerek “Fuarlar bu anlamda çok önemli. Fuarların gücünün artması da önemli. Denizli’deki fuar  alanımızın güçlendirilmesi lazım. Şehrin fuarlar kenti olabilmesi adına bunu önemsiyoruz. Belediye Başkanlarımızın bu anlamda katkı koyacağını düşünüyorum” dedi.



MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı da konuşma yapanlar arasındaydı. Sarı “Makine sektörüne tüm kentteki paydaşlarımızın desteği çok önemli. Teşekkür ediyoruz. Denizli bir sanayi şehri. Denizli’ye yeni bir fuar alanı lazım. Fuara makine sektör temsilcisi birçok firmamız katılıyor. Maliyet artışları ve kurun düşük kalması dünya ile rekabet edebilmemizi güç kılıyor. Makinacılar olarak bizim üretemeyeceğimiz makine yok.  Bize destek vermeye devam edin” diye konuştu.



Denizli Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci “Denizli bir tekstil şehri. Bu fuar bizim için çok  önemli. Denizli aldığından fazlasını satan  bir şehir. Yeni bir fuar alanı için çalışıyoruz. Denizli’ye yakışan yeni bir fuar alanını kente kazandırmak istiyoruz” dedi.



Törende son sözü alan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ise “Denizli tekstil,  tarım ve turizm kenti. Bu fuar tekstil ve turizm için çok önemli. Makine sektörümüz ise Denizlimizin gözbebeği. Yerli makinacılarımıza başarılar diliyorum. Şu an iş dünyası yatırım yapacak durumda değil. kriz var. bu krizi fırsata çevirmek için sanayicilerimiz bu dönemde makine yatırımı yapabilirler. Bu onlar için bir fırsat olabilir” diye konuştu.  



Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Denizli Protokolü birlikte kesti. Protokol ardından fuar stantlarını ziyaret ederek, katılımcılara başarılar diledi. Kumaş boyama ve apre makinelerinin yanı sıra örme, dokuma, baskı makineleri, hazır giyim ve konfeksiyon makineleri, tekstil kimyasalları ve baskı boyalarının sergilendiği fuarda 80’den fazla direkt katılımcının yanı sıra 150’den fazla marka ürünlerini sergiliyor.



2023 yılında kendi alanında ülkemizin ilk ve tek, Avrasya Bölgesi’nin en geniş katılımlı fuarı olarak düzenlenen EGE TMF yurt içi misafirlerinin yanı sıra Özbekistan, Pakistan, Bangladeş, Iran, Mısır, Türkmenistan gibi ülkelerden gelecek olan onlarca tekstil üreticisini ağırlıyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon