EKONOMİ

DENİZLİ SANAYİCİSİ NEDEN ÇOK KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYOR?

DENİZLİ SANAYİCİSİ NEDEN ÇOK KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYOR?
Denizli sanayicisinin ihracatçının çok kritik günlerden geçtiğini söyleyen Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes, yeni açıklanacak finansman destek paketinin ihracatçı için can suyu olacağını, ancak daha kalıcı çözümler istediklerini belirterek, önerilerini Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Türkiye’nin Yeni Ekonomi Modeli çerçevesinde, fiyat artışlarına karşı önlemler, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyonu ve Kredi Garanti Fonu desteğini içeren paketi Cumartesi günü açıklayacak. Denizlili ihracatçılar özellikle Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla ihracatçılara destek sağlamak amaçlı finansman destek paketinin içeriğini merak ediyor. Denizli’de sanayicinin, ihracatçının çok kritik günlerden geçtiğini söyleyen Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes, yeni açıklanacak finansman destek paketinin ihracatçı için can suyu olacağını, ancak daha kalıcı çözümler istediklerini belirterek, önerilerini Denizli Metropol’e anlattı.

OSMAN NURİ KES'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kes “Yeni finansman paketi ile ilgili Denizli ihracatçısının beklentisi; ne çok büyük, ne de çok küçük. Finansman desteğine ulaşmak ihracatçı için çok önemli. İstediğimiz finansmana kısa sürede ulaşmamız lazım. Bazen öyle projeler geliyor ki, finansmana hemen ulaşmanız lazım. Piyasadaki faiz oranları ciddi anlamda yüksek. İhracatçının eli güçlü değil. Pandemi, artan fiyatlar, pamuk fiyatının yükselişi, enerji, iş gücü maliyetlerinin artışı ihracatçının cebinden, kar marjından gidiyor. İşte o yüzden finansman desteği çok önemli. İhracatçı için açıklanacak destek paketi can suyu olacak. Ama bu kısa vadede bir çözüm. Çok daha uzun vadede çözüm ise maliyetlerin minimize edilmesi ile olacak. İhracatçı bu konuda dertli ve üzgün. Az önce saydığımız artışlar bizi zor durumda bırakıyor. Bizim bu çarkı döndürmemiz lazım ki, on binlerce insana istihdam sağlayalım. Denizli’de tekstil sektörünün önünün açılması için devletten ciddi anlamda destek gerekiyor. İnşallah devlet büyüklerimiz bu çağrıyı duyar. Aksi halde Denizli’de tekstilin gittiğini, bittiğini düşünmek bile istemiyoruz. Bunu aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Ancak çok kritik günlerden geçiyoruz. Bu kritik günlerde devletin sıcaklığını, ilgisini bekliyoruz. Geçici çözümler değil kalıcı çözümler bizim için önemli” diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon