EKONOMİ

DENİZLİ SANAYİCİSİ FİNANSMANA KOLAY ULAŞMAK İÇİN NE YAPMALI?

DENİZLİ SANAYİCİSİ FİNANSMANA KOLAY ULAŞMAK İÇİN NE YAPMALI?
2021 yılında halka arz olan 52 Anadolu firmasından biri olan Mercan Kimya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, Denizli sanayicisinin finansmana daha kolay uluşması için ne yapması gerektiğini Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
2021 yılında 52 şirket ile halka arz sayısında rekor kırıldı. Borsa İstanbul’un 2021 yılını değerlendiren Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, özellikle Anadolu’dan birçok şirketin aralarına katıldığını söyledi. Ergun “Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Erzurum, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Rize gibi ülkemizin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren birçok sektörden şirket bu yıl aramıza katıldı. Şirketlerimizin ihtiyaç duyduğu uzun vadeli finansmana erişmelerine destek olduk. Şirketlerin öz sermayelerini güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Bu firmalardan biri de Mercan Kimya. Mercan Kimya 20 Mayıs tarihinde halka arz oldu.

GÜLTEKİN OKAY SALGAR'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Salgar “2021 yılında Borsa’ya büyük ilgi doğdu. Birçok firma halka arz oldu. Bizde bunlardan biriyiz. 8 ay geride kaldı. Borsaya açılmamız şirketimiz için çok iyi oldu diyebilirim. Halka arzdan gelen fonları çok iyi değerlendirdik. Hem yatırım, hem de işletme sermayemizi güçlendirdik. İhracata yönelik çalışan firmamızda işlerimiz yoğunlaştı. Finansmana daha kolay ulaştık. İhracatımızı arttırdık. Kurumsallaşma ve sermayeyi güçlendirmek adına halka arz çok çok önemli. İçinde bulunduğumuz dönemde bankalardan limitiniz olsa dahi nakit kredi almakta zorlanabiliyorsunuz. Finansmana ulaşma zorluğu yaşayabiliyorsunuz. Yatırım ve sermayenizi daha iyi finanse etmek için halka arz önemli bir enstrüman. Kurumsal anlamda büyümek için halka arzı kesinlikle tavsiye ediyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon