EKONOMİ

DENİZLİ SANAYİ ODASI YENİ HİZMET BİNASINA MUHTEŞEM AÇILIŞ

DENİZLİ SANAYİ ODASI YENİ HİZMET BİNASINA MUHTEŞEM AÇILIŞ
Denizli sanayicilerinin 15 yıllık hayalı gerçek oldu… Denizli Sanayi Odası’nın yeni hizmet binası düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi. Denizli protokolü ve Denizli iş dünyası açılışa yoğun ilgi gösterdi. Açılışı Denizli Metropol canlı yayınla ekranlara getirdi…

DENİZLİ SANAYİ ODASI AÇILIŞ TÖRENİNİ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Denizli Sanayi Odası’nın yeni Hizmet Binasının açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Başkanı Cemil Çiçek, Denizli ve ilçelerindeki oda, borsa ve dernek Başkanları, Denizli İş Dünyasını temsil eden STK’ların Başkanları, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Denizlili sanayiciler, iş insanları ve davetliler katıldı.  




Törende açılış konuşmasını Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yaptı. Keçeci konuşmasında “Bugün burada büyük hayalimize kavuşuyoruz. Bize mevcut binamız yetmiyor ve yakışmıyordu. Odamızın kapasitesini arttıramıyor. Etkinlikler için otel ve konferans salonları peşinden koşuyorduk. Bir hayal kurduk. DSO’ya yakışacak bir bina istedik. Sayın Nihat Zeybekci o dönem Belediye Başkanımızdı ve bize burayı gösterdi, ön ayak oldu. Arsayı tahsis eden ise şimdiki Belediye Başkanımız Osman Zolan oldu. Her ikisini de teşekkür ediyoruz. Bu bina hepimizin binası. Geleceğe daha güvenle bakabileceğimiz geri dönüşümün bir başlangıcıdır bu bina. Hepimize hayırlı olsun” dedi ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.



Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuştu. Hisarcıklıoğlu, Denizli’nin ticaretten, tarıma, tekstilden turizme kadar geniş bir alanda Türkiye’nin yıldız şehirlerinden bir olduğunu belirterek “Denizli hep bir arada durarak, marka şehir oluyor. Bugün, pek çok hayırlı işe vesile olmanın, bahtiyarlığını da yaşıyorum. Denizli Merkezefendi TOBB Ortaokulu'nun, resmi açılışını gerçekleştirdik. Denizli il ve ilçe oda ve borsalarımızın talebi üzerine Acıpayam, Babadağ, Buldan, Sarayköy ve Tavas’a, birer okul daha yapma kararı aldık. Denizli Ticaret Borsamızda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. İş-işveren uyuşmazlıklarında, ticari uyuşmazlıklarda ve tüketici uyuşmazlıklarında, arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Bu sistemin kullanımı her geçen gün arttı. Bunların yüzde 70’i, anlaşmayla sonuçlandı. Şu an ülke genelinde arabuluculuğa gelen başvuru, sayısı ayda 100 bine ulaşmış durumda. Şimdi Denizli’deki bu merkez sayesinde, ticari ihtilaflarınızı, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Denizli Sanayi Odası vizyonuna yakışan bir binayı üyelerinin hizmetine sunmuş durumda. Zaten sanayide ve ihracatta, ülkemizin önde gelen illeri arasında yerini almış olan Denizli’ye de bu yakışırdı. Denizli ihracatta ilk 10’da, sanayide, 220 üründeki üretim kapasitesi hacminde 81 il içinde 12. Sırada, 69 üründe, üretim kapasitesinde Türkiye lideri, 77 üründe ikinci sırada, 74 üründe de üçüncü. Bu başarının asıl sahiplerini, Denizli’de yatırım yapan, üreten tüm sanayicilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı konuşmada “Denizli üreten ve çalışkan insanların olduğu Ahilik kültüründen gelen bir şehir. Denizli nüfusta 22. Sırada. İhracatta ise 8. Denizli üzerine düşeni yerine getirmiş durumda. İş insanlarımız bizim için çok kıymetli. İstihdam sağlayan üretenlerin her zaman yanındayız. Onların hizmetkarıyız. Sanayicilerimize ülkeye verdikleri güç için teşekkür ediyoruz. Hibe olarak arsalarımızı odalarımıza verdik. İlk davranan DSO oldu. Müjdat Başkanımızı kutluyorum. Eski bina yakışmıyordu. Hayırlı uğurlu olsun. Denizli’yi marka şehir yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise “Bugün Denizli için tarihi günlerden bir tanesi. Pandemi döneminde sanayicilerimizin üretmesi için önlerini açtık. Bize düşen ne varsa devlet olarak onlar için önlerini daime açmaya hazırız. Ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Bu bina için emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.



Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci ise konuşmasında “Odamız ve Denizlimize hayırlı olsun. Bu bina Denizli’ye çok yakıştı. Burası şehre girerken inci gibi parlıyor. Binanın yapımında Denizli ürünleri kullanıldı. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a katkılarından dolayı Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu tarafından hediye verildi.



Daha sonra açılış duasını Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu yaptı. Törene katılan Denizli Protokolü ve Denizli İş Dünyası temsilcileri hep birlikte açılış kurdelesini kesti…



HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon