POLİTİKA

DENİZLİ PROTOKOLÜ VE İŞ VE SİYASET DÜNYASINDAN BAYRAM MESAJI

DENİZLİ PROTOKOLÜ VE İŞ VE SİYASET DÜNYASINDAN BAYRAM MESAJI
Zafer Bayramı dolayısı ile Denizli Protokolü Siyaset ve İş dünyası yayımladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladılar.

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN
“30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü, milletçe kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919'da Samsun'da başlayan istiklal mücadelemiz, en ağır şartlara ve imkânsızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanı yazılarak 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen bir milletin ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek dünyaya haykırdığı ve yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle nihayet bulduğu tarihi bir gündür. Kahraman milletimiz bu zaferle; milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmaz bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev, farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginlikler olduğunu bilerek,  geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimizi inşa etmek, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve Denizlili hemşehrilerimizin nezdinde aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”

TBMM BAŞKAN VEKİLİ – DENİZLİ MİLLETVEKİLİ

GÜLİZAR BİÇER KARACA
“Direnmek veya teslim olmak arasında bir tercihtir 30 Ağustos.  600 yıllık bir imparatorluk geçmişini bir İngiliz zırhlısına yükleyip memleketi terk edenlerin de bir tercihi vardı, bir milletin sorumluluğunu yüklenip Bandırma Vapuru ile Karadeniz’e açılanların da…  Paylaşım anlaşmaları imzalayıp, emperyalist barbarlığa teslim olanların da bir tercihi vardı; kurtuluş kıvılcımlarını aleve dönüştürerek sonunda cumhuriyet olan bir devrim stratejisiyle Anadolu’da ulusal kurtuluşu adım adım gerçekleştirenlerin de…  İtaati ve itaat edenleri reddedip, bir meydan okumayla çöküş ve çürümeden bir milleti mücadeleyle kurtaranların iradesidir 30 Ağustos. Çok uzun yıllar savaşan ve neredeyse tüm cephelerde yenilen, harap bir memleketin halkını örgütlemek ve sonunda özgürlüklerini alacakları bir cumhuriyetin zaferiyle motive edenlerin, “bir toplumun kaderi üzerinde büyük bir etkiye sahip” olanların ufkudur 30 Ağustos.  “Zafer bizimdir” diyenlerin büyük mücadelesinin bayrama dönüştüğü gündür 30 Ağustos. Bağımsızlık, özgürlük adına verilen destansı mücadelenin simgesidir. Kendisine dayatılmaya çalışılan esarete karşı, direnişin, mücadelenin, Anadolu’nun zaferidir. Bu zafer; tebaadan millete geçecek bir halkın gericiliği yıkan, aydınlığı kuran, laik yaşamı önceleyen günlerinin; gerçek demokrasinin, eşitliğin ve temsilde adaletin habercisidir. 30 Ağustos 1922 tarihindeki özgürlük ve bağımsızlık ruhu; bugün 101 yıl önceki kadar güçlü… 101 yıl önceki azim ve kararlılık bugün hala yaşıyor.  101 yıl önceki görkemli zafer, 101 Yıl önce 30 Ağustos’ta yakılmış meşale geleceğimiz için Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere mirastır. O miras tam bağımsızlıktır. O miras cesaret ve kararlılıktır. O miras milli egemenliktir. O miras laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’dir. O mirası, kazanımlarını korumak tarihsel sorumluluktur. Bu tarihsel miras gelecek kuşaklara aktarılmaya devam edecek, buna inancım sonsuzdur. Her aşaması akıl ve kahramanlık ile yoğrulmuş, dünyada kurtuluş adına verilen sayısız mücadeleye örnek olmuş, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu halkın kazandığı Büyük Zaferin yıldönümünde; milletimizin ezeli ve ebedi istiklal ve hürriyet aşkının önünde saygıyla eğiliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, hürriyet ateşimizi yakan ve zaferimizi bizlere armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞEREF ARPACI
 “30 Ağustos devletimizin tam bağımsızlığını müjdeleyen en büyük zaferdir. 30 Ağustos Türk milletinin onur ve şeref günüdür. Bundan 101 yıl önce gerçekleşen zafer, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olmuştur. İşgal güçlerine karşı verilen mücadele tarih sahnesinde emsalsiz bir zaferle taçlanmıştır. Bu zafer Türk milletinin Anadolu’dan, topraklarından ve vatanından asla çıkarılamayacağının açık bir belgesidir. Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılını gururla kutluyoruz diyen CHP’li Arpacı, “Bu zafer, sadece düşmana karşı kazanılan bir zafer değil, aynı zamanda emperyalist güçlere ve işbirlikçilere karşı verilen bir mücadelenin zaferidir. Bu zafer, aydınlık ve bağımsız Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar açıldığı, ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk milleti, bağımsızlığı için en zorlu koşullarda mücadele etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun asalet ve cesaret dolu tarihine ışık tutan bir destandır. ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek yola çıkan, tüm imkansızlık ve zorluklara rağmen bağımsız bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları bu zaferi Cumhuriyet ile taçlandırmış, bu cumhuriyeti de ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak konumlandırmıştır. Egemenliğini kayıtsız şartsız milletten alan Cumhuriyetimize, zaferlerimize ve kurtuluş mücadelemize bugün dahi dil uzatanlar ise tarihimize kara bir leke olarak geçeceklerdir. Esas olan zaferlerimizin taçlandığı cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak, kurtuluş mücadelelerimizle kazandığımız bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkmaktır. Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonsuza kadar devam edeceğini vurguluyoruz”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN
“Bugün, yüce ve asil Türk ulusunun yeniden dirilişi olan 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Mazisi eşsiz kahramanlık, zafer ve şerefle dolu aziz milletimizin, topraklarımız uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başarıyla sonuçlandığı gün olan 30 Ağustos 1922, tüm dünyanın “bitti” dediği yerde, Türk milletinin kurtuluşunu bir kez daha haykırdığı gündür! 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te açılan Anadolu kapılarının sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilan edildiği gün olan 30 Ağustos Zaferi, büyük bir askeri başarı olmasının yanı sıra tüm imkansızlıklara rağmen milletimizin yekvücut dimdik ayakta kalabildiği bir bağımsızlık meşalesidir. Ülkemizin ve Devletimizin temellerinde var olan yüksek ruh ve şuur, dört bir yanı şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her bir ferdinde yurt sevgisi ve özgürlük duygularıyla can bulmaya devam edecek; bu aziz milleti sahip olduğu mukaddes değerler etrafında ebediyete değin birleştirecektir. Çünkü bu asil millet, Malazgirt’i, Kut’ül-Amare’yi, Çanakkale’yi, Sakarya’yı, İstiklal Harbi’ni ve nicelerini yaşamış ve kahramanlık destanlarını kanları ile tarihimize yazdırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu ve İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden aziz şühedamızı ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! Selam ve Saygılarımla”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
"Tarih boyunca Ağustos ayı, milletimizin zaferlerle dolu gurur verici hikayelerine tanıklık etti. Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç ve Sakarya Meydan Savaşı’nda tarihi zaferleri kazandık. Bu sebeple Ağustos'u, zaferlerin ve kahramanlıkların ayı olarak nitelendiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Büyük Zafer, milletimizin azim ve kararlılığının bir ifadesidir. Bu zafer, sadece askeri bir galibiyet değil, aynı zamanda bağımsızlık ruhu ve milli iradenin zaferidir. Ecdadımız Türk milletinin hiçbir baskı ve tahakküme boyun eğmeyeceğini, esareti asla kabul etmeyeceğini kanıtlamıştır. Bugün bizlere düşen görev, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye ve güzele taşımaktır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Her zaman gurur, onur ve mutluluk duyduğumuz 30 Ağustos Zaferi, tarihimiz için adeta dönüm noktasıdır. Birlik ve beraberlik içinde verilen mücadelenin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun sonucunda destan yazarak kazanıldı bu zafer. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin kenetlenerek yazdığı destansı zaferin 101. yıldönümünü coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Büyük zaferin mirasına sahip çıkan bizler, ülkemizi daha ileriye taşımak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bu büyük zaferi anmak, sadece geçmişe bakmak değil, aynı zamanda gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmaktır. Tarihimize duyduğumuz saygımızı en iyi şekilde gösteriyor, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza da bu kahramanlığı anlatıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Şanlı tarihimizin köşe taşlarından biri olan Büyük Zafer’in 101. yıl dönümüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi;  “Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, 4 gün süren göğüs göğse çarpışmaların ardından Dumlupınar’da kesin bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos, milletimizin kendisine ömür biçen emperyalist niyetleri kursaklarda bıraktığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açtığı tarihimizin en kritik dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt’te bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zaferle Türk Milleti, şehit kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini göstermiştir. Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve irade, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimize istikamet çizmektedir. Bu vesileyle İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, vatanımız, ezanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğrunda can veren aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun”

BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI
“Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Düşmanla canla başla mücadele edip onları bozguna uğrattığımız gün bugün. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında düşmanlardan geri aldığımız vatanımızın kurtuluş günüdür. 30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk halkının kaderini belirleyen 30 Ağustos 1922'de ülkemizin bağımsızlık yolunda en önemli kurtuluşu sağlandı. 30 Ağustos; zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı Türk milletinin topyekûn haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığın göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun”

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEL KEPENEK
“30 Ağustos Zaferi Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe kenetlenerek bağımsızlığımızın tescillendiği tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisidir. 30 Ağustos, Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir.  Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bu büyük zaferin 101. yıl dönümünde, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız en büyük zafer olan Kurtuluş Savaşımızın 101'üncü yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi gelecekte de vatanına, istiklaline, istikbaline ve mazlumlara sahip çıkmaya devam edecektir. Vatanımızı ve yüce değerlerimizi yükseltme çabamız kararlılık ve azimle devam edecektir. Kahraman ecdadımız, 30 Ağustos'ta, milletimiz üzerindeki esaret anlayışını, milletimizin tek vücut olmasıyla mağlup etmiştir. 30 Ağustos, Anadolu muzafferiyetinin tescillendiği tarihtir. 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, göğsündeki iman ve cesaretle her türlü emperyalist saldırılara boyun eğmedi. Topyekûn mücadele ile bir an olsun geri durmayan Türk milleti 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde de şanlı bayrağımızın gök kubbede dalgalanmasını sağlamıştır. Türk milleti, canını tankların önünde siper etmiş, vatan hainlerine fırsat vermemiş, canından çok sevdiği evlatlarını kutsiyeti uğrunda feda etmiştir. Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Bizlere düşen görev, bütün imkansızlıklara ve yokluklara rağmen her türlü zorlukları aşarak vatan toprakları için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden ecdadımızın kurduğu cumhuriyetimize ve kazanımlarına özenle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımaktır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM
“1922 yılında gerçekleşen Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasını anmak amacıyla her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı'nın en kritik dönemlerinden birinde, Türk ordusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Yunan işgaline karşı büyük bir taarruza geçti. Bu taarruz sonucunda Dumlupınar Meydan Muharebesi kazanıldı ve Türk ordusu düşman kuvvetlerini büyük bir bozguna uğrattı. Büyük Taarruz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ve savaşın seyrini değiştiren bir dönüm noktası oldu. Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının ardından 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk ordusu, zaferi İzmir'e kadar taşıyarak Anadolu'nun büyük bir bölümünü kurtardı. Bu zafer, Türkiye'nin ulusal egemenliğini kazandığı ve işgal kuvvetlerine karşı bağımsızlığını ilan ettiği bir dönemde gerçekleşti. Bu zaferin dayandığı temel değerler olan demokrasi, özgürlük ve adaleti bizler her zaman savunuyoruz. 30 Ağustos sadece bir zafer günü değil, aynı zamanda demokrasinin ve ulusal iradenin güçlü bir şekilde temsil edildiği bir gündür. Bugün, demokratik değerlerimize ve halk iradesine sahip çıkmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyet hedefine ulaşmak için verdiğimiz mücadeleyi anlamak için de önemli bir fırsattır. 30 Ağustos, bir arada yaşama kültürümüzün, hoşgörümüzün ve çeşitliliğimizin bir simgesidir"

CHP MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI MÜJDAT İLHAN
"Bu zafer, öylesine büyük ve tarihin akışını değiştiren bir zaferdir ki; 101 yıl sonrasında bile, şanlı ordumuzun ve kahraman Mehmetçiklerimizin destansı zaferi, tüm dünyada konuşulmaktadır. Bu zaferle ve kahramanlarıyla sonsuza kadar gurur duymaya ve bu şanlı günü kutlamaya devam edeceğiz. Bu zaferi kazananların, Türkiye’yi işgalden, karanlıktan, yobazlıktan ve saltanat sevdalılarından kurtaranların, bizlerden beklentilerini de asla unutmamalıyız. Bu beklentileri unutanların ve Ata’nın emanetine sahip çıkmayanların, Türkiye’yi getirdikleri, milletimizi düşürdükleri durumu hepimiz görüyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ekonomik buhran yaşanıyor ve halk her geçen gün yoksullaşırken, memleket dünyada itibar kaybederken, hukuk sistemi halka ve yandaşlara göre ayrı ayrı uygulanırken; iktidar sahiplerinin ve saray sevdalılarının daha da zenginleşmiştir. Kendilerini eleştiren, saraya yandaş olmayı kabul etmeyen sanatçı, akademisyen, gazeteci, şarkıcı, öğrenci, her kim varsa; hukuk kurallarını ve adalet sistemini hiçe sayarak, en ağır müeyyideleri uygulanmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı ve tek Başkomutanı Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık için verdiği mücadelenin ve dünya tarihindeki en hak edilmiş zaferle sonuçlandırdığı görkemli büyük taarruzun bitiş gününün simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101’inci yılı kutlu olsun!”

DENIZLI TICARET BORSASI BAŞKANI İBRAHIM TEFENLILI
“Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşi yurdun dört bir tarafını aydınlatırken O’nun ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tüm dünyaya bağımsızlığımızdan ve vatanımızdan ödün vermeyeceğimizi gösterdik. 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olmuştur. 101 yıl önce kazanılan zafer yok edilmek istenilen, yurduna göz dikilen bir milletimizin yeniden doğuşu olmuştur. Yokluk içinde yedi düvele karşı savaşan, dimdik ayakta duran atalarımızın bu güzel vatanı hangi zor şartlar altında bizlere bıraktığının farkındayız. O gün olduğu gibi bugün ve gelecekte şartlar ne olursa olsun hürriyetimize ve vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanımızın kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için her zaman çok çalışacağız. Bizlere bırakılan emaneti gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

GESİFED BAŞKANI OKTAY MERSİN

“Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aşamalarından biri olan ve destansı bir zafer ile kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ‘nin 101. Yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşku ve heyecanla kutluyoruz. İstiklalimizi muhafaza etmenin onurunu ve sevincini her Zafer Bayramı’nda yaşamaktayız. Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin simgesi olan bu zafer ile Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucularının bizlere bıraktığı değerleri gelecek nesillere taşımak en önemli vazifemiz. Bugün, sanayici ve iş insanları olarak da aynı kararlılıkla, ülkemizin kalkınma ve ilerleme hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve minnet ile anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun”
 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon