YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI
Ramazan Bayramı nedeniyle Denizli il Protokolü bayram mesajları yayımladı. Mesajlarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK “Derin bir manevi iklimi, huzur ve kardeşlik ortamını idrak ettiğimiz on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların sona erdiği, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar, barış, sevgi ve saygının toplumun her kesimine dalga dalga yayıldığı, herkesin birbirine hoşgörüyle bakarak dargınlık ve kırgınlığını unuttuğu, birlik-beraberlik duygularının yeniden güç kazandığı, sevincin, neşenin kalplerde buluşup yüzlere yansıdığı en önemli günlerdendir. Bu anlamda idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek nefsimizin bizi yönlendirmesine müsaade etmeden kırgınlıkları, dargınlıkları önce zihnimizden sonra davranışlarımızdan söküp atmalı, bizleri bir arada tutan değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek için birbirimizin bayram sevincine ortak olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimize, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, esenlik ve bereket getirmesini diliyor; başta Denizlili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarken aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sağlıklı ömürler dileyerek sevgi ve selamlarımı sunuyorum”

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ VE DENİZLİ MİLLETVEKİLİ CAHİT ÖZKAN "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bizleri; küslerin barıştığı, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyorum. Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanında, şu mübarek bayram günlerinde dahi zulüm altında inleyen, savaşlar yüzünden yerini-yurdunu terk etmek zorunda kalan insanların olduğunu bilmek, kalplerimizi hüzünlendiriyor. Bayramların, aziz milletimizle birlikte, tüm Müslümanlar ve insanlık için de gerçek manasıyla “bayram” havasında geçmesini arzu ediyoruz. Türkiye, maruz kaldığı her türlü saldırılarına rağmen, demokrasisi ve ekonomisiyle dimdik ayakta kalarak tüm dostlarının ve insanlığın umudu olmayı sürdürmektedir. Dünya, pandeminin ve savaşların getirdiği ekonomik ve siyasi sonuçlar nedeniyle büyük bir dönüşüm sürecine girmiştir. Bu süreçte devletler, enflasyonun getirdiği ağır şartlar altında ezilmektedir. Aynı şekilde ülkemiz de bu enflasyondan etkilenmektedir. Ancak Ülkemizin bu süreçteki en büyük şansı, bu zor dönemi, 1990’lı yıllardaki gibi zayıf değil, güçlü bir şekilde karşılıyor olmasıdır. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız yatırımlar, hayata geçirdiğimiz projeler, yaptığımız hizmetler sayesinde Türkiye, bu süreci fırsata çevirebilecek bir yerde durmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor,  bayramın aziz milletimize, İslam dünyasına ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" 

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN  “11 ayın sultanı ramazan ayını uğurlarken, birlikteliğimizin, kardeşliğimizin ve dayanışma ruhumuzun tazelendiği Ramazan Bayramı’nı karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Salgın nedeniyle 2 yıllık aranın ardından yeniden iftar sofralarında vatandaşlarımızla buluşmanın huzurunu yaşadık. Bu huzur ve mutluluğumuzu inşallah bayram sevincimizle taçlandıracağız. Bu güzel günlerde ramazanın manevi iklimi ile ruhlarımızı arındırdık. Yakınlarımızdaki ihtiyaç sahiplerine el uzattık, soflarımızı sevdiklerimizle paylaştık. Bayramlar uzakların yakın olduğu, ailelerin kalabalıklaştığı ve sevdiklerimizle kucaklaştığımız özel günlerimizdir. Bu vesileyle başta tüm hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin gönülleri kuşatarak barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum”

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN “Manevi bir huzurla idrak ettiğimiz, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını tamamlayıp, gönüllerimizde önemli yer tutan; sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, birlik olma gibi ulvi değerleri hissetmeyi sürdüreceğimiz Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar; mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günlerdendir. Bu özel günlerde, kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri geride bırakmalı; kimsesiz, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaçları ziyaret ederek, gönüllerinde umut çiçeklerinin yeniden filizlenmesine vesile olmalıyız. Bilindiği gibi aziz milletimizin en büyük hasletlerinden bir tanesi yardımlaşma ve muhtacın yanında olmaktır. Bayramlar da bu güzel duyguları yaşama ve yaşatmak için her birimiz için önemli bir fırsattır. Ramazan Bayramı vesilesiyle tutulan oruçların, verilen fitrelerin, yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay ve günlerin, başta ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların da sona ermesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN “Milletçe mübarek Ramazan Bayramını idrak etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar bizi biz yapan, geleneklerimizi geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdir. Bayramların özünde dayanışma, hoşgörü ve mutluluk vardır. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her anına yayabilmek hepimiz için önemlidir. Bayramın bu manevi iklimiyle Merkezefendimizin her bir yanında sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşma ve dayanışmayı hakim kılacak, birbiriyle kucaklaşacak, daha sıkı kenetlenecek, bir ve bütün olacak, ihtiyaç sahiplerimize el uzatacak, kardeşlik sürecimizi başarıya ulaştıracak ve gelecek nesillerimize yaşanabilir, daha güzel bir Merkezefendi’yi miras bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta sağlık olmak üzere, kardeşliğin, hoşgörünün, adaletin, barışın ve dayanışmanın daim olduğu nice bayramları birlikte yaşamak dileğiyle tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ “Koronavirüs salgınından sonra yüz yüze, gönül gönüle ilk bayramımızı kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı mübarek olsun. Geçtiğimiz yılların Ramazan bayramlarını maalesef koronavirüs pandemisinin etkisi altında doyasıya yaşayamadık. Son 2 yıldır bayramlarda maalesef birbirimizle bayramlaşırken bile tedirgindik. Birbirimize sarılamadık. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemedik. Ancak bu bayramda şükürler olsun artık birbirimizle görüşebileceğiz. Elbette geçen süre içerisinde gerek milletimizin bu husustaki sabırlı davranışları, gerekse devletimizin almış olduğu o ciddi önlemler sayesinde bugün geldiğimiz noktada sağlık içerisinde bir bayramı karşılıyoruz. Ramazan Bayramı denince şöyle bir aylık geriye doğru gidip mübarek Ramazan ayı içerisinde neler yaptığımızın da muhasebesi de gerekiyor. Pamukkale Belediyesi olarak, özellikle Ramazan ayı içerisinde binlerce vatandaşımıza gıda desteklerimizi ulaştırdık. On binlerce vatandaşımızla o büyük aile, mahalle iftarlarımızı gerçekleştirdik. O iftarlarımızda da birçok vatandaşımızla göz göze, yüz yüze o teması kurabilme ve varsa bize iletilmesi gereken sorunlarını, dertlerini dinleyebilme fırsatını bir kez daha yakalayabildik. Şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki, özellikle o geçirdiğimiz koronavirüs pandemisinden sonra bugün karşıladığımız bu güzel bayramlar inşallah hiç bitmesin. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere, bütün Milletimizin, dünyanın bir tarafında yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum”

DENİZLİ TİCARET ODASI (DTO) BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN "Bayramları bayram yapan, insanların bir, beraber ve mutlu olmalarıdır. Onun için, imkânımız varsa sılayırahim yaparak büyüklerimiz ile yakınlarımızın gönlünü ve duasını alalım. Dostlarla, akrabalarla ve komşularımızla vakit geçirelim; hâl hatır soralım. Ezelden beri süregelen ebedi geleneğimizi yaşatalım. Bizi, 11 ayın sultanı ramazandaki bu müstesna günlerin ardından hep beraber bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz kez şükürler olsun. Millet olarak, her zamanki gibi yine bir aradayız. İyi günde de kötü günde de milletçe kenetlenmeyi bilen insanımız, maskeden, yasaklardan ve kısıtlamalardan kurtulduğumuz, dostça sımsıkı sarılıp kucaklaşacağımız bugünleri çok özlemişti. Büyük bir hasret, dikkat ve sabırla bekledi ve sonunda gerçek bir bayram havasındaki o güzel günlerimiz geri geldi; ne mutlu bizlere. Değerli hemşehrilerim, bir çağrımı bu vesileyle bir kez daha yinelemek isterim... Üreticiden tüketiciye satıcıdan alıcıya kadar iş, ürün ve hizmet üretenler ile bunları tercih edenler olarak, hepimiz büyük bir zincirin halkalarıyız… Biz birlikte varız; beraber güçlüyüz. Toplum olarak, özünde büyük ve geniş bir aileyiz. O nedenle, gelin bu bayram hatta bayramdan da sonra, alışverişimizi hemşehrilerimizden, şehrimizdeki esnafımızdan yapalım. Esnaf komşumuzun yanında duralım; onlara destek olalım. Bizim esnafımız kazansın ki Denizli'miz kazansın! Denizli Ticaret Odamızdaki üyelerimiz ve aileleri başta olmak üzere, tüm halkımızın, hemşehrilerimizin, kahraman gazilerimiz ve aileleri ile şehitlerimizin ailelerinin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim”

DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ “Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma günü olan bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, hoşgörü ve paylaşımın en güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerimizdir. Bu vesileyle herkesin Ramazan Bayramlarını yürekten kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik dolu bir bayram diliyorum”

DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ “Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın sevincini, iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu güçlü duygularla yaşadık. On bir ayın sultanı Ramazan ayını güzel anılarla geride bırakıp, bir Ramazan Bayramı’nı daha karşılamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bilindiği gibi bayramlar, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde aile büyüklerimizle, çocuklarımızla ve sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz müstesna günlerdir. İnancımızda ve toplumumuzda çok özel yeri olan dini bayramlarımız, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü gibi güzel duygularımızı pekiştirir, dargınlıkları sonlandırır. Bu Ramazan Bayramı’nın da ülkemize ve tüm dünyaya barış, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi temenni eder, Milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı gönülden tebrik ederim”

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR  “Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken Ramazan Bayramı’na ulaşmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Bir sonraki Ramazan ayında da gönüllerimizin bir olmasını dilerim, Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun. Ramazan ayı boyunca en güzel örneklerini yaşadığımız yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi duygularımızın hayatımızın her anına hâkim olması dileğimdir. Bu mübarek günde büyüklerimizin, şehit ailelerimizin, geleceğimiz adına umudumuz olan kıymetli yavrularımızın, görevleri başında olan tüm çalışanlarımızın bayramını gönülden tebrik ediyorum. Sevdiklerine kavuşmak üzere yollara dökülen kıymetli vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını hatırlatmak istiyorum. Savaşların, hastalıkların olmadığı nice bayramlara ulaşmak dileğiyle”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon