YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI
Ramazan Bayramı nedeniyle Denizli il Protokolü bayram mesajları yayımladı. Mesajlarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK
“Milli ve manevi ögelerle bütünleşerek bir kültür hazinesi haline gelmiş bayramlarda, sevinmek kadar sevindirmenin de mühim olduğu hepimizin malumudur. Bu açıdan biz, Ramazan Bayramı’nı kavuşma ve sevinme günleri olarak değerlendiriyor, ortak bir yaşamı paylaştığımız insanlara karşı birtakım insani ve vicdani sorumluluklarımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple bayram boyunca büyüklerimizi ziyaret etmenin, hallerini sorarak hayır dualarını almanın; evlatlarımıza ve küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak onların neşesine ve bayram sevincine ortak olmanın, özellikle yetim, garip, güçsüz ve muhtaç kardeşlerimizin yüzünde bir nebze tebessüm oluşturmanın değerinin paha biçilmez olduğunun kanaatindeyiz. İnanıyoruz ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça çoğalırken acılar, paylaşıldıkça azalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Denizlili hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayram vesilesiyle önemini bir kez daha hatırladığımız bütün insani değerlerimizin sadece bayram günleriyle sınırlı kalmayıp tüm yıla yayılmasını temenni ediyorum. Ayrıca bugünlere ulaşmamızda büyük emeği bulunan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; şehit yakınlarına, kahraman gazilerimize sağlıklı ömürler dileyerek bütün vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA
“Bu ülkeyi afete dayanıklı hale getirmek yerine “yas ülkesi” haline getirenleri göndereceğiz. Sorumlulardan hesap soracağız. Huzurla ve toplumsal barış içinde dayanışmayla kutlanan bayramları özleyen milletimize Söz Veriyoruz. Hep birlikte kayıpları olmayan bir ülkeyi 14 Mayıs sonrası inşa edeceğiz. Toplumsal kutuplaşmayı bitirecek, yaşam hakkını garanti altına alacağız. Depremde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan ailelere ve tüm sevdiklerine sabır diliyorum. Geçmişten geleceğe toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ayrısı gayrısı olmayan, herkese kapısı açık olan Cumhuriyet Halk Partisi ailemiz artık hepimizin ailesidir. Bu güzel ve köklü ailede, her bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı, diğerinden ayrı tutulmayan evlatlar olarak yan yanadır. Soframızda olmayanları soframıza koymak, çocuk genç kadın erkek hep birlikte mutlu bayramlar kutlayacağımız günlerin umuduyla dayanışalım. Halil İbrahim Soframızda herkese yer var. Sevgili halkım; Gelin, hep birlikte bu sofrada yan yana olalım. Saraydan gitmeye 24 günü kalan tek kişilik israf hükümetini tek başına bırakalım. Hiçbir çocuğun yatağa aç gitmediği, bayramların Bayram gibi kutlanabildiği mutlu Türkiye’yi yeniden inşa edelim. Mutlu, huzurlu bayramlar”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK
“Bayramlar; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeşerdiği günlerdir. Ramazan Bayramı’nın  ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve bütün insanlığa mutluluk, huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyorum. Başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Bu bayramda da aile ve akrabalarımız başta olmak üzere dostlarımızı, komşularımızı unutmamalı, küçükleri sevindirmeliyiz. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve yetimlere daha özenle kucak açmalı, özellikle kutsal vatanımız için canını veren şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerimizi mutlaka ziyaret etmeliyiz. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerife Allah'ım tekrar kavuşmayı nasip eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle Denizli’mizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN
“Bu yıl Ramazan Bayramı’na buruk bir sevinç ile giriyoruz. 6 Şubat 2023’te arka arkaya gerçekleşen ve on bir ilimizi etkileyen yıkıcı depremler on binlerce insanımızı kaybetmemize, çok sayıda insanımızın ise yaralanmasına neden oldu. Öncelikle Ramazan Bayramı vesilesiyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Ramazan Bayramı vesilesiyle tutulan oruçların, verilen fitrelerin, yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay ve günlerin, başta ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini, dünyada ve ülkemizde yaşanan acıların sona ermesini, depremzede vatandaşlarımızın bir an önce normal hayatlarına dönmelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Değerli hemşehrilerim, Bu Ramazan ayını da birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, Merkezefendimize yakışır bir şekilde geride bırakarak bayrama ulaştık. Bu duygu ve düşünceler ile tüm hemşehrilerimin sevdikleriyle bir arada olacağı, hoş muhabbetler edeceği ve güzel hatıralar biriktireceği bir bayram diliyor, Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın ülkemize sağlık, barış, kardeşlik, adalet ve hukuk getirmesini temenni ediyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Mübarek üç ayların sonuna geldik. Bu yıl üç ayların mutluluğunu yaşadığımız, Ramazan ayının öncesinde yaşadığımız asrın felaketi deprem, ardından sel felaketi her birimizi derinden yaraladı. Buruk bir Ramazan ayı geçirsek de, birlik ve beraberliğin ne denli önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak anladık. Ramazanın güzelliği içerisinde, deprem bölgesindeki kayıplarımız ve geride kalan depremzedelerimiz için devlet millet el ele yaraları sarmak için koştuk, koşmaya da devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak, Ramazan da depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Ramazan boyunca iftar ve sahur sofralarımızı depremzede vatandaşlarımızla da paylaştık. Deprem bölgesine ilk günden bu yana süren yardımlarımız devam ederken Ramazan ayında ayrıca, ‘Pamukkale’den Hatay’a oyuncak köprüsü’ kurarak, çocuklarımızın yüzlerini güldürdük. Pamukkale’mizde mahalle iftarlarımızla binlerce vatandaşımızla kucaklaşarak, birebir dertlerini, sorunlarını dinledik. Bayramlar miniklerimizin ilgisiyle, büyüklerimizin hayır duasıyla anlam kazanır. Halk arasında şeker bayramı olarak adlandırdığımız Ramazan Bayramı’nın şeker tadında geçmesini diliyorum. Bayram coşkusunun tüm yaralı yüreklere ferahlık, esenlik getirmesini; Birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği, insanların kardeşçe kucaklaştığı bir bayram diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Rahmeti bol, mağfireti bol, bereket ayı Ramazan’ı Şerif’i geride bırakırken,  başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum”.

BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI BİRSEN ÇELİK
“Ramazan ayının manevi atmosferiyle dolu günlerini geride bırakarak, hep birlikte Ramazan Bayramı'nın coşkusunu yaşıyoruz. Bayramın gelmesiyle birlikte sevdiklerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek günlerde, dargınlıkların sona ermesi, hoşgörü, sevgi ve saygının hâkim olduğu bir dünya dileğiyle sizlere en içten duygularımı sunuyorum. İnançlarımızın, kültürümüzün ve değerlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde yaşandığı bu kutlu günlerde, sevgi ve kardeşliğimizi bir kez daha pekiştireceğimize inanıyorum. Bu vesileyle, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim.”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM
“Ülke olarak yaşadığımız bu felaket mübarek Ramazan Ayı’nda bize ve tüm insanlığa dayanışmanın, yardımlaşmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Mübarek Ramazan ayında ülkemizin içerisinde bulunduğu bu kötü günleri sağlık ve huzur içinde atlatabilmesi için dua ediyoruz.  Deprem felaketi ile kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum.  Mübarek Ramazan Ayı’nda sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayışla, hiçbir vatandaşımızı ayırmadan, hiç kimsenin yoksulluğunu ifşa etmeden, milletimizle omuz omuza vererek Ramazan Bayramı’na kavuştuk.  Adaletle yöneten, yoksulun yanında olan, yoksulluğu yenmek için mücadele eden, iftira atmayan, kul hakkı yemeyen Sevgili Peygamberimiz, bayramların coşkuyla kutlanmasını ister. O’nun için bayramlar yardımlaşmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeşliğin yaşandığı en özel günlerdendir. Bu duygu ve düşünceler ile tüm milletimizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Sevgi, saygı, barış ve kardeşlik dolu nice bayramlar geçirmeyi temenni ediyorum”

MHP DENİZLİ İL BAŞKANI MEHMET ALİ YILMAZ
“Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının manevi atmosferiyle birlikte idrak edeceğimiz bayramın, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesine ve umutlarımızın yeniden yeşermesine vesile olmasını diliyorum. Türk ve İslam Alemi tarafından birlik ve beraberlik duygusu içinde Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ruhuyla yaşayacağımız Ramazan Bayramı’nın, bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini dilerim. En iyi değerlerin hatırlanıp yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir bayram geçirmek dileğiyle tüm teşkilat mensuplarımızın ve hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin”

DEVA PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI BEKİR KIRAR
“11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Bu süreçte elimizden geldiğince deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım etmeye çalıştık. Binlerce insanımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde Ramazan Bayramı’na kavuştuk. Bizler bu süreçte birçok şeye şahit olduk.  Binlerce insanımızın enkaz altında yardım beklediği günleri unutmayacağız. Mübarek Ramazan Bayramı’nda tek tesellimiz birlik ve beraberliğimizin bozulmadığını görmek oldu. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’tan sonra daha mutlu bayramlar göreceğimize olan inancımız tam. Bu duygu ve düşünceler ile tüm İslam Alemi’nin Mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm hemşehrilerimin sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar geçirmesini temenni ediyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAYI EKREM BAŞER
“Sadece bayramlarda değil, günlük yaşamımızda da birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde davranmalıyız. Hiç kimseyi kırmamalıyız. Ramazan gibi müstesna günlerde ve içerisine girmekte olduğumuz Ramazan Bayramı'nda akraba, eş ve dostlarımızı, öksüz ve yetimlerimizi her zamankinden daha fazla hatırlamalı ve ziyaret etmeliyiz. Saygı, sevgi, merhamet, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan bizim asli değerlerimizi asla unutmamalıyız. Ramazan Bayramı, insanların birbirine karşı daha hoşgörülü, sevgi dolu ve saygılı olmasını sağlayan bir fırsattır. Bayramın, tüm insanları birleştiren, kardeşlik duygularını güçlendiren bir zaman olduğunu düşünüyorum. Barış, sevgi, hoşgörü ve birlik beraberlik duygularını pekiştiren ve güzelliklerin paylaşıldığı özel bir gün olan Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, başta şehrimiz olmak üzere, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI SELİM KASAPOĞLU

“Yardımlaşma, dayanışma, saygı ve sevgi gibi milletimizin önemli manevi kavramların yoğun olarak yaşandığı, insana mutluluk veren değerlerimizin, duyarlılıklarımızın en üst seviyeye çıktığı, dargınlık, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, hoşgörü, sevgi, saygı, kardeşlik gibi duyguların yoğunlaştığı Ramazan Bayramını, milletçe idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından afet bölgesindeki vatandaşlarımıza destek olmak adına, cansiperane şekilde sarf edilen yoğun emek, toplumumuzun dayanışma kültürünün ve birbirine olan düşkünlüğünün en net göstergesidir. Bahse konu vaziyetin, tarihimizde de pek çok örneği vardır. Türk milleti, devletinin kendisine ihtiyaç duyduğu her an, dayanışma içerisinde devletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu yıl, Ramazan Bayramını depremlerde yitirdiğimiz canlarımızın ve yıkılan şehirlerimizin hüznüyle karşılıyoruz. Afette hayatını kaybeden vatandaşlarımızı, Ülkemizin bekası için Şehit olan tüm emniyet güçlerimizi bayram vesilesiyle saygıyla anıyor, bu maneviyatı yüksek günde Ruhlarının şad olmasını niyaz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Denizli Sanayi Odası Üyelerimizin, Denizli’li hemşehrilerimizin ve tüm Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sevdiklerinizle birlikte  nice mutlu, sağlıklı ve huzurlu bayramlara erişmenizi diliyoruz. Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
"Bayramlar, milletimizin hep beraber aynı heyecan ve duyguları paylaştığı, önemli ve güzel günlerdir. Ramazan Bayramımız da bu özel ve anlamlı günlerin en başında gelen müstesna zaman dilimlerinden biridir. Milletimizin gönüllerinin bir ve beraber olduğu bayramlarımızda, aile efradımızın yanında akrabalarımızla komşularımız başta olmak üzere gencinden yaşlısına, yalnız yaşayan vatandaşımızla tanıdıklarımızdan yetim ve acizlere kadar herkesi hatırlayıp aramak, buluşmak ve kucaklaşmakla, milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemiş olacağız. Elbirliğiyle onların bayram heyecanını paylaşmak, bu özel günleri milletçe gerçek anlamda bayram havasında yaşamamıza da vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, üyelerimizin ve halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularla kutluyor, küçüklerin gözlerinden, milletimizin çınarları durumundaki aziz büyüklerimizin ise ellerinden öpüyorum. Ramazan Bayramımız, başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanların ve insanlığın huzur bulmasına, birlik ve dirliğine vesile olsun."

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
“On bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlayarak Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, dargınlıkların son bulduğu, birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi ve saygının öne çıktığı, özel ve önemli günlerdir. Bu özel ve önemli günler dost, akraba ve büyüklerin ziyaret edildiği, hastalara, kimsesizlere, yetimlere, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı zamanlardır. Tüm bu değerlerin Ramazan Bayramı’nda doyasıya yaşanması temennisiyle milletimizin ve islam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, huzur, barış ve mutluluk içerisinde nice bayramlara kavuşmayı temenni ederim”

MAKSİAD BAŞKANI MEHMET SARI
“Bayramlar, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel zamanlardır. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dargınlık ve küskünlüklerimizi unutarak, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı, özellikle kritik süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Türk milleti olarak dün olduğu gibi bugün de milli ve manevi duygularımızın gücüyle bu zor sürecin de üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını kutlar, Bayramın şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa, sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon