YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
24 Kasım 1928 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği gün, 1981 yılından itibaren, her yıl, "Öğretmenler Günü" olarak kutlanıyor. Öğretmenler günü ile ilgili Denizli Protokolü de kutlama mesajları yayımladı.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK
“Hayatımıza En Derin ve En Güzel İzleri Bırakan Değerli Öğretmenlerimiz, Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün olduğu gibi bugün de yarın da geleceğin mimarı olmaya, yaşam yolculuğumuzda bizim için en değerli pusula olup bize hayatı öğretmeye devam eden, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yansıması olan gizli kahramanlar! Siz öğretmenler! Sizler, övgülerin en güzeline layıksınız. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle en içten duygularımla kutluyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun! Ailemizden daha fazla zaman geçirdiğimiz, her zaman hayatımızın içinde yer alan, üzerimizde en fazla emeği olan sevgili öğretmenlerimiz, haklarınızı nasıl öderiz ki sizin? Nasıl öderiz bize harf harf dokuyarak öğrettiğiniz bilginin, emeğin, şefkatin hakkını? Güneş hep ışık saçar. Özüne daima sadık, adıyla daima müsemmadır. Ne mutlu güneş gibi olup hep ışık saçana, ne mutlu karakteri sağlam, bilgili nesiller yetiştirmeye gayret ederek millî ve manevi değerlerimizi geleceğin emaneti olan çocuklarımıza aşılayan eğitim neferlerine. Büyük bir özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyerek yetiştirdiğiniz için sizlere minnettarız, Türk milletinin millî varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz”

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ CAHİT ÖZKAN
“Öğretmenlik, sadece sınıfta öğrencilere bilgi aktarmak değil, bunun yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu sebeple, öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak milletimiz için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşmektedir. Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK

“Dünyanın en kutsal vazifesini yapan, ülkemizin dört bir yanında canla başla, fedakarca çalışan başta kendi öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin #24KasımÖğretmenlerGünü’nü gönülden kutluyorum. Şehit Öğretmenlerimizi asla unutmayacağız”
 
AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN
“Öğretmenlerimiz; bizlere emeği, gayreti, mücadeleyi yarınları inşa etmeyi, bilgi ve tecrübeyi aşılayan kısacası hayat hikâyemize fener tutan bilge dimağlardır. Öğretmenlerin, Türkiye’nin istikbaline uzanan yolculuğunda sistemin temel taşı ve mimarları olarak yerleri çok ayrıdır. Bilginin yanında tecrübe ve irfanıyla evlatlarımızı geleceğe hazırlama gayreti taşıyan, mesleğini hakkıyla yerine getiren fedakâr öğretmenlerimize her zaman müteşekkiriz. Öğretmenlerimiz kutsal olduğu kadar mesuliyeti de bir o kadar ağır bir görev ifa ediyorlar. Salgınla mücadele edilen bu zor dönemde bile elini taşın altına koyan her türlü iletişim kanalını kullanarak gönül bağını öğrencileriyle koparmayan öğretmenlerimizin özverileri, gayretleri, meslek aşkları, Türkiye sevdaları hiçbir şeyle ölçülemez. Mesuliyet aşkınız Türkiye’ye güç veriyor. Üzerimizde hakkı ve emeği bulunan kendi öğretmenlerim ve tüm öğretmenlerimizi hürmetle selamlıyorum. Başta görevi başında şehit edilenler ve vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN OSMAN ZOLAN
"Bu onurlu mesleğin, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü her geçen gün daha da büyük önem kazanmaktadır. Büyük bir fedakarlık ve özveri ile geleceğimizin teminatı yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, okuyan, araştıran, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bünyemizdeki ve şehrimizdeki tüm öğretmenlerimizle beraber güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesilelerle başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyor, Denizlimiz ve güzel ülkemizde görevlerini ifa eden tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum"

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN

“Öğretmenlik, muhteviyatında büyük bir sevgi, emek ve hoşgörü, barındıran, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyetimizin temel değerlerini, vatan ve millet sevgisini öğreten ve onların çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaşmalarına vesile olan saygın bir meslektir. Günümüzde, eğitimde ve teknolojide yaşanılan gelişimlere bağlı olarak bu kutsal meslek, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe taşınması sürecindeki öncü rolü ile önemini sürdürmektedir. Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözüyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapmış, öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir. Bilimde, sanayide, teknolojide, sanatta, sporda ve hayatın her alanında ülkemizin gelecek vizyonunun inşasında, eğitim - öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarları olan öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Geleceğimizin mimarı sevgili gençlerimizi bilgi ve güzel ahlak ile şekillendiren, onları hayata hazırlayan ve alanlarında deneyimli birer meslek mensubu olmalarında büyük emekleri bulunan kıymetli öğretmenlerimizin, ülkemizin hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolculuğunda aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“24 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür ve ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, Türk milletinde her zaman kutsal bir meslek olarak benimsenmiştir. Ülke olarak geleceğimizin şekillenmesindeki en büyük unsur eğitimdir ve eğitimin baş mimarları da elbette öğretmenlerimizdir. Başöğretmenimiz Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev büyük önem arz etmektedir. Öğretmenlik, bilgeliği ve erdemliği temsil eden çok önemli bir meslektir. Bu açıdan baktığımız zaman, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin kişisel, sosyal ve kültürel yönde yetişmesinde, topluma faydalı birer fert olarak kazandırılmasında değerli öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizlere; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, ilimi, bilimi, kısacası iyi ve başarılı bir insan olma yolunda gerekli olan her değeri öğreten öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, görevi başında şehit düşen eğitim neferlerimizi ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Bir Milletin temel taşlarını oluşturmada öğretmenlik en önemli meslektir. Bir bireyin yetişmesinde ailesi ve öğretmenleri önemli unsurlardır” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. “Çocuklarımıza sadece okumayı yazmayı değil, vicdani, ahlaki duygularla birlikte, milli, manevi düşünceleri de aşılayan öğretmenlerimiz bizler için kıymetlidir. Öğretmenlerimizin gayretleriyle, çocuklarımızın masum zihinleri geleceğe ışık olacak şekilde ilmek ilmek işleniyor. İşlenen bu taze zihinler de, ülkemizin geleceğine hukukçu, sanatçı, doktor, bilim insanı, devlet adamı olarak ışık tutuyorlar. Fedakârca görevlerini yaparak, geleceğimize ışık olacak çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin emekleri asla yadsınamaz. Bu düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor; ülkemizin dört bir yanında, şehir merkezi, dağ köyü, uzak, yakın demeksizin özveriyle genç beyinlere ilim aşılayan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR

“Öğretmenlik bitmeyen bir sevda; bir ömür süren bir gönüllülük; karşılık beklemeksizin verilen emektir. Öğretmen geçmişin değerlerini geleceğe ulaştıran,  vatanını, milletini kendinden önce düşünen; yetiştirdiği her insanda kendinden bir iz bırakandır. İlk emri "Oku" olan bir dinin mensubu olarak bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar.  Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimselerin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne ve 2023 hedeflerine taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Bu bakımdan öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türkiye'nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Bu duygularla, evlatlarımızı, geleceğimizi teslim ettiğimiz ilim, irfan ve kültür ordusu tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum”

DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
“Her iyi insanın hayatına en azından bir öğretmen dokunmuştur ve o dokunuş, zaman zaman bir ömrün izleyeceği yolu belirlemiştir. Öğretmenlik mesleği bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcilerinin, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Bir ülkenin geleceği, iyi eğitim veren öğretmenlerin elindedir. En zor şartlarda dahi, ülkenin her köşesine ulaşarak görevlerini aşkla yerine getiren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’ kutlu olsun. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, değerli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum”

DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
“Öğretmenlik; özveri, sabır, hoşgörü isteyen, onurlu ve kutsal bir meslek olup, sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil bilginin yanında tecrübe ve dünya görüşü ile çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğretmenlerimizin, çocuklarımızın kişiliğinin oluşmasında, insana ve hayata bakış açısının şekillenmesinde büyük emekleri vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi yeni nesil onların eseri olacaktır. Onlar, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden, şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emekliye ayrılan ve halen görevine devam eden değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyor, kutsal görevlerinde başarılar diliyorum”

EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI NAMIK KEMAL AYDOĞAN 

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Atatürk ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” sözleri bunun en güzel örnekleridir. Eğitim-iş olarak eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, daha güzel günler için birlikte mücadele etme sözü veriyoruz”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon