POLİTİKA

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJLARI
Denizli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı tüm Türkiye’de ve Denizli’de kutlanıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Denizli Protokolü kutlama mesajları yayınladı.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK
“Dünya kurulduğundan bu yana sayısız kahramanlıklara imza atmış Türk milletinin ayağına takılmak istenen prangalara, sırtına saplanan hançerlere, dört bir yanını işgal etmiş düşman kuvvetlerine rağmen küllerinden doğarak şanlı bir kurtuluş destanı yazma yolunda ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919’un 104. yılını milletçe kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Asil milletimiz, 19 Mayıs 1919 tarihinde başlattığı haklı mücadeleyle kendi vatanında, özgür ve egemen bir biçimde, izzetiyle yaşama kararı almış, geleceğine yön verecek olan “cumhuriyet kitabının” ön sözünü yazmıştır. Bu öyle bir kitaptır ki aziz milletimizin şanlı geçmişinden ve kutsal inancından getirmiş olduğu değerleri koruyarak, Türk milletini dünyanın en gelişmiş, en modern, en müreffeh milletleri arasına sokup ülkemizi ebeden ayakta tutmayı hedeflemektedir. 104 yıldır süren bu zorlu ve kutlu yolculuk sürecinde birlik ve bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi demokrasimizi, barışımızı koruyup Cumhuriyetimizin temel değerlerini en üst düzeyde tuttuk, tutmaya devam edeceğiz. Hiçbir gücün huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeyecek, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılara imza atacağız. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin Teminatı Kıymetli Gençler, Sizlerin çağın yeniliklerini takip eden, okuyan, araştıran, ilim, irfan ve inanç dolu, özverili kuşaklar olarak yetişmesi en büyük hedefimizdir. Ülkemizi koruma ve yaşatma ruhunu asla kaybetmeyecek olan sizler, üstün gayret ve başarılarınızla Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacaksınız. Sizlerin ecdat yadigarı aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacağınıza, gerektiğinde istiklal ve istikbalimize canınız pahasına sahip çıkacağınıza, tarihimizden aldığınız ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileriye, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle zafere inanmış aziz milletimizin kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihi olan ve gençlerimize bayram olarak armağan edilmiş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; Türk’ün bağımsızlık aşkını tekrar ateşleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedelini asla ödeyemeyeceğimiz fedakarlıklara imza atan Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, asil milletimizin birliğine kasteden şer odakları ile mücadele ederken seve seve can veren bütün vatan evlatlarını ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor ve diyorum ki: “Yüksel Türk! Senin için yükselmenin hududu yoktur…”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
"19 Mayıs 1919’la başlayan bağımsızlık destanı ile aziz milletimiz, tutsaklığa ve işgale karşı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde mazlum milletlere örnek olacak bir mücadele örneği sergilemiştir. Kurtuluş Savaşı’nın habercisi olan bu özel tarih ile necip milletimiz bir kez daha Türk’ün başka bir boyunduruk altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Sevgili gençler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş, ileriye yönelik ve bilime dayalı bir gelecek inşa etmek için hepimiz büyük sorumluluk taşıyoruz. 19 Mayıs'ı sadece bir bayram olarak değil, aynı zamanda milli bir uyanışın sembolü olarak görmeniz ülkemizi daha ileriye ve güzele taşıyacaktır. Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için hep birlikte gayret etmeye devam edeceğinize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin isimsiz kahramanlarını, kutsal vatanımız için canını, kanını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, yarınlarımızın sahibi siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum"

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN
“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun’a ayak bastığı ve millet olarak başlattığımız kurtuluş mücadelesinin 104. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yerli ve milli teknoloji üretimleri ile savunma sanayiindeki atılımlarının genç beyinlerimiz tarafından ortaya konuluyor olması bizler için ayrıca bir kıvanç vesilesidir. Bu girişimler, gençlerimizin vizyonunu da ortaya koymaktadır. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de, Atatürk’ün Türk Gençliğine emanet ettiği geleceğimize sahip çıkmak için milli ve manevi değerlerine bağlı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, teknolojiyi en iyi biçimde kullanabilen, sağduyulu ve her şeyden önemlisi iyi bireyler yetiştirilmesinde sorumluluklarımızın tam olarak bilincindeyiz. Bilimin farklı alanlarında, ekonomide, sanayide, teknolojide, kültürde, sanatta ve sporda, ülkemizi ve vatandaşlarımızı layık olduğu; mutlu, müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaştıracak değerli gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlama gayretimiz, çeyrek asrı geride bırakan Üniversitemizde dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de ‘Güçlü Türkiye’ hedefine katkı sağlamak için durmaksızın devam edecektir. Sevgili Gençler, Günümüz dünyasında teknolojide meydana gelen baş döndürücü gelişim, insan hayatını etkileyen pek çok alandaki değişimlere de zemin hazırlamaktadır. Bu hızlı dönüşüm içerisinde bulunmak ve de ilerlemek için siz genç beyinlere her zaman ihtiyacımız var! Sizler, vatan bütünlüğünü korumak adına cansiparane çalışanlarsınız! Ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Sizler, Atatürk’ün güvenip ve bugünü sizlere bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği olarak, ecdadımızın üstün kahramanlıkları ve büyük fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacak; size emanet edilen Cumhuriyetimizi, aziz milletimizin şanlı tarihinden aldığınız güç ve ilham ile her alanda daha ileri noktalara taşıyacaksınızdır. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, sizlerin en önemli vazifesidir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyor, yarınlarımızın yegane güvencesi tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Selam ve saygılarımla”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin üzerinden tam 104 yıl geçti. O’nun, böylesine önemli ve anlamlı bir günü, her zaman çok sevdiği gençlere armağan etmesiyle, onlara ne kadar çok inandığını ve güvendiğini bir kez daha, en somut haliyle görüyoruz. Bizler de, yıllar önce atalarının verdiği mücadeleyi anlayan, özümseyen; geleceğimizin teminatı ve bu güzel ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan gençlerimizin özgür, çağdaş ve laik bir ülkede yaşamaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Bağımsızlık yolunda Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi halen Türk Milleti’nin bekasına ışık tutmaktadır” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Türk Milleti’nin milli birlik ve beraberlik duygusu her zaman en doruklarda olmuş ve öyle de olmaya da devam etmektedir. Aziz topraklarımız, ecdadımızın canları hiçe sayıp, verdikleri onurlu bir mücadele ile mümkün olmuştur. Malazgirt ovasında başlayan mücadele, İstanbul’un fethiyle, Çanakkale geçilmez destanıyla, Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi ve yakın tarihimizde 15 Temmuz ile devam etmiştir. Türk Milleti zorluklar ne olursa olsun, bağımsızlığı uğruna dün olduğu gibi bugün de milli mücadele ruhunu korumaktadır. Bu mücadelede Gazi Mustafa Atatürk gibi Türk gençliğine olan inancımız tamdır. Vatan, millet, sancak, devlet ve bağımsızlığımızı daima koruyacak olan gençlerimiz olacaktır. Pamukkale Belediyesi olarak da her zaman gençlerimizin yanında olduk. Kendilerini geliştirmeleri, eğitimlerine destek olma, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spora teşvik etme noktalarını her zaman önemsedik. Önemsemeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyeti gençlere emanet ederek 19 Mayıs’ı gençliğimize bayram olarak hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Türk gençliğinin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”

BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI
“Ülkemizin bağımsızlığına ve topraklarına göz diken, milletimizi yok etmek isteyen işgalcilere karşı Kurtuluş Savaşı’nı fiilen başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Milletimizin bağımsızlığı için çok önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un 104'inci yıl dönümünde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı milli mücadelenin ateşiyle ülkemiz küllerinden yeniden doğmuştur. Milli mücadelenin ateşi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile taçlandırılmıştır.  Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren Türk gençleridir. Türk gençliği, aldığı terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaktır. Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
“Millî Mücadele’nin çoban ateşi olan, ilk kıvılcımının atıldığı 19 Mayıslar; millet olarak istersek neler yapabileceğimizin, bizi hedefimize ulaştıracak yolda muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunun, altın harflerle yazılmış eşsiz tarihimize not düşülmüş halidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onca zorluk, yokluk ve imkânsızlık içinde vatan sevgisiyle yola çıkıp bir avuç vatanseverle milletimizi ülke savunması ve bağımsızlığımız için organize ettiği bu büyük mücadele, bugün bizlere ve bizden sonraki nesillere önemli bir örnek teşkil etmektedir. Biz de ülke, memleket ve millet sevgisiyle, Atatürk’ün (Vatanını en çok seven vazifesini en iyi yapandır) düsturuyla hareket ediyor, varlığımızı Türk varlığına ve Türkiye’ye armağan ediyoruz. Ülkemizin ve insanımızın kalkınması, çok daha iyi imkanlara sahip olması, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşmadaki en büyük dayanağımız ise sarsılmaz iman ve azmiyle yanımızda duran kahraman gençliğimizdir. Bugünkü genç nesil, tıpkı henüz hayatının baharındayken, on beşli yaşlarda olmasına rağmen okulundan, evinden ve ailesinden feragat ederek cepheye koşan, vatan savunmasında yer alan ecdadı gibi, söz konusu vatan olunca her şeyi bir kenara bırakıp bir ve beraber hareket ederek ülkesini kalkındırmak, milletini gururlandırmak ve dünyanın yeniden kurgulanmasında, insanoğlunun yarınlarına dair kararlar alınmasında söz sahibi lider bir millet olarak ben de varım diyebilen kahramanlardan oluşmaktadır. Bizler de her konuda kendilerine destek olarak, onlarla aynı yolda koşar adım ilerlemekten kıvanç duymaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda Türk Gençliğinin sarsılmaz inancı, dinamizmi ve azmiyle, elbirliğiyle çok daha güzel yarınlara doğru yürüyoruz. Atamız ve şehitlerimiz ile vatanı için canını hiçe sayarak kurşunlara gövdesini siper eden ve bugün artık aramızda olmayan kahramanlarımızı minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. İş dünyası olarak onlardan aldığımız ilhamla 7 gün 24 saat durmadan çalışıyor, üretiyor, ülkemize ve milletimize kazandırıyor, bu kutsal yolda çok daha iyisine ulaşmak için canla başla mücadele ediyoruz. Halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, Atasıyla yedi düvele kafa tutanların, vatan için varlığını hiçe sayanların coşkuyla kutluyoruz”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM

“Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlere emanet etmek üzere, Cumhuriyet hayaliyle çıktığı yürüyüşün, 19 Mayıs 1919’un 104. yıldönümündeyiz.  16 Mayıs 1919’da Samsun’a doğru yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ardından gelen idam fermanını halkın vicdanına sığınarak yırtıp atmış, bağımsızlık için ölümü dahi göze almıştır. Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs; emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı, onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 104 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır. Fakat, saray iktidarının neden olduğu ekonomik buhran hepimizin belini bükmüş durumda.  Türlü oyunlar ile 14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalmasını sağlayan bu iktidarı 28 Mayıs’ta göndereceğimize inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Aklın ve bilimin ışığında, güçlü bir toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Dolayısıyla, bu ülkenin evlatlarının, hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur. Özellikle de gençlerimizin. Gençlerimiz umutsuzluğa kapılmasın! 28 Mayıs’ta umutlarımız tekrar yeşerecek. Ülkemize bahar gelecek. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınlara çok kaldı. Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”

DEVA PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI BEKİR KIRAR
“104 yıl önce kahraman halkımızın verdiği bağımsızlık mücadelesi ve gösterdiği cesaret ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizden sonra gençlerimize emanettir. Gazi Mustafa Kemal’in, Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, gençlerimize duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.  Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillerimize en iyi şekilde aktarmak için görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak ve korumak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan toprakları için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk milletinin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon