YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN 23 NİSAN MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN 23 NİSAN MESAJLARI
Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor. Denizli protokolü, bu önemli gün için mesajlar yayınladı ve ulusal egemenliğin önemine değindi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı ve millet egemenliği resmen hayata geçirildi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağan etmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli protokolü de umut dolu kutlama mesajları yayınladı.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK
“Mustafa Kemal Atatürk, uluslararası dostluğa ve barışa giden yolun çocukların elinde yükseleceği görmüş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm çocuklara armağan etmiştir. Bu bayramın varisi olan evlatlarımızın Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkma bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek çalışacaklarına, ecdadımızdan teslim aldıkları emaneti daha da geliştirerek atiye teslim edeceklerine dair inancımız sonsuzdur. Biliyoruz ki ülkesini ve milletini seven, bilim ve teknolojiye hâkim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil olarak yetişen çocuklarımız, yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak aziz milletimizin ufuklarını aydınlatacak, büyük Türkiye’yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için çaba sarf edeceklerdir. Sevgili Çocuklar, Sizler en değerli varlığımız, neşe kaynağımız, mevcudiyetimizin, egemenliğimizin ve geleceğimizin teminatısınız. Kahraman ecdadımızın asil kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gerçek sahipleri sizlersiniz. Büyük işler başarmış bir milletin varisleri olarak sizler, elinizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirecek, şanlı tarihimizden aldığınız güçle daha büyük başarılara imza atacaksınız. Bütün hayallerimiz sizlerin üzerinedir. Bu duygu ve düşünceler ile temiz yürekleri ve gülen gözleriyle hayatımıza anlam katan sevgili çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Bizlere özgür bir vatan bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ilk Meclisin kahraman üyelerini, bu aziz vatanın huzur, güven ve bütünlüğü için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA
“Bugün 23 Nisan 2023. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. Yıldönümü… Büyük bir coşku ve mutlulukla kutluyoruz demek isterdim ancak geçtiğimiz Şubat ayında hepimizi derinden sarsan 6 Şubat depremleri nedeniyle, depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımızın burukluğunu yaşıyoruz. Bu depremlerden en çok etkilenen grupların başında ne yazık ki çocuklar geliyor. UNICEF’in verilerine göre Türkiye’de 5.4 milyon çocuk Şubat ayındaki depremlerden etkilendi. Hayatlarını kaybeden çocuklarımızın yanı sıra yakınlarını, aile üyelerini, öğretmenlerini, arkadaşlarını, sevdiklerini ve bazı uzuvlarını kaybeden binlerce çocuğumuzun yaşadığı travmaların farkındayız. Kaybolan çocukların akıbetlerinin takipçisiyiz. Afetlerden sağ kurtulan çocuklar başta olmak üzere yurttaşlarımızın yaşadığı hasarın giderilmesi, yaralarının sarılması, ikincil travmaların önlenmesi için devletin yöneticilerini aciliyetle göreve davet ediyoruz. İhlallerin önüne nasıl geçeceğimizin ilk adımları bu verilerden geçiyor. Ülke nüfusunun dörtte birinden fazlasını oluşturan çocuk nüfusunu düşünerek CHP olarak Bütüncül Çocuk Politikası üzerine çok yönlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklar için adaleti sağlayacak çalışmalarımızı çocuk politikalarının daha etkin ve doğru uygulanabilirliğini sağlarken, yaşanan sorun alanlarında çözüme daha hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlayacağız. Çocukların her gün kaygı duymasının önündeki sorunları tek tek çözecek, ülkedeki her çocuğun yüzü gülene kadar da durmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği emanet ettiği, çok değer verdiği mutlu çocuklar ve çocukların haklarına saygılı yetişkinler ile birlikte daha mutlu, daha özgür nice 23 Nisan’lara…”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Cumhuriyetimizin temellerinin de atıldığı 23 Nisan 1920 millet iradesinin vücut bulduğu gündür. Büyük Önder Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dediği gibi o gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışı vücut bulmuştur.Sevgili çocuklar, bugün sizler için çok özel bir gün. Sizler bizim geleceğimiz, gözbebeğimizsiniz. Sizlerin mutlu, sağlıklı ve eğitimli bir şekilde geleceğe hazırlanmanız çok önemli. Çünkü sizler, ülkemizin geleceği için en büyük umut kaynağısınız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak yarınlara sağlıklı ve güven içinde ulaşmanız için tüm imkânlarımızı seferber etmeye, yeteneklerinizi keşfetmeniz ve kendinizi geliştirmeniz için her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle, bayramımızı tüm kalbimle tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, TBMM’yi kuran ecdadımızı ve bu vatan için kanını döken, canını veren kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”
 
MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. Yılını büyük bir onur ve gurur ile anıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara olan sevgisinin ve inancının karşılığı olarak bu anlamlı günü bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın gülümsediği aydınlık bir ülke için mücadeleye devam etmeliyiz. Sevgili çocuklar, bugün sizin gününüz! Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı yürekten kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek diliyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına 23 Nisan’ı bayram olarak armağan ederek, çocuklarımızı ne denli önemsediğini ve güvendiğini yukarıdaki sözleriyle belirtmiştir. Ne haklı bir güvendir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı, geleceğimizin ışığı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 103 yıl önce, zorlu mücadelelerden zaferle çıkmış bir millete en güzel hediyeyi vermiştir. 23 Nisan işgallere karşı milli birlik ve beraberlikle verilen mücadelenin somut sonuçlarından biridir. 23 Nisan tüm dünya çocuklarının bayramı olması vesilesiyle de dostluk, kardeşlik gibi sevgi bağlarının pekiştirilmesi noktasında da önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak da, ecdadımız gibi bizlerde çocuklarımıza daha da güzel bir gelecek için güveniyor, güvenmekle kalmıyor onlara inanıyoruz. İlçenin yerel yönetimi olarak da, geleceğimiz için çocuklarımızın eğitimden kültüre, spordan sanata, bilime her alanda gelişimlere katkı vermek için önemli adımlar atıyor, desteklerimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, bize emanet edilen bu güzel vatanda, ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü vererek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımızı sunuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun”

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM
“Kendi kaderini kendi belirleyen milletimiz, ülkemiz için tüm güçlüklerle mücadele etmiştir. Milli iradesi ile vatan topraklarına sahip çıkan Aziz Türk Milletinin mücadelesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye dünyada saygın ülkeler arasındaki yerini almıştır. Ülkemizde yaşayan her vatandaşımız eşit hak ve sorumluluklara sahiptir. Kimsenin kimseden üstün olmadığı bu kutsal topraklarda yaşayan her vatandaşımızın milli irademizin ortak bir parçasıdır. Bu iradenin merkezi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.  Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal tarafından açılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasını sağlamak milletin vekillerinden oluşan TBMM’nin görevidir. Bu hak ve özgürlüklerimizin bilincinde olarak TBMM’nin kuruluşunun 103. Yıl dönümünde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.  Her çocuğun yüzünün güldüğü bir Türkiye dileğiyle”

MHP İL BAŞKANI MEHMET ALİ YILMAZ
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarının büyükleri çocuklarımıza armağan etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarının büyükleri çocuklarımıza armağan etmiştir. Ülkemizin aydınlık geleceğinin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bugün de büyük bir heyecan ve coşku içerisindeyiz. Milli irademizin kalbinin attığı TBMM’nin açılışının 103. Yıl dönümünde bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum"

DEVA PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI BEKİR KIRAR

“23 Nisan 1920’de Türk milletinin kaderi değişmiştir.  TBMM’nin kuruluş amacı; Milli iradeyi hakim kılmak, bağımsızlığı korumak, ulusal güçleri bir arada tutmak ve egemenliği sağlayacak olan gücü koruma altına almaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103. Yıl dönümünü canı gönülden kutluyoruz. Bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden ve ‘Egemenlik ulusundur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başka hiçbir makam, ulusun alınyazısında etkin olamaz’ sözlerinin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. 23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve uğruna şehit verdiğimiz milli bağımsızlığımızın tezahürü Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 103'üncü yıldönümünü kutluyoruz. Geride kalan bir asrı aşan bir zamanda, milletçe daha müreffeh bir ülkeye ulaşmanın gurur ve coşkusu içindeyiz. Millî bağımsızlığımızın sembolü olan TBMM, ülkemize çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden topyekûn sahip çıkan milletimizin, hür sesiyle millî bağımsızlığımızı tüm dünyaya haykırmasıdır. İş dünyası olarak, onlardan aldığımız güçle, insanımızın bitmek tükenmek bilmeyen ülke sevdasına dayanarak, Atatürk'ün aziz milletimizin dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir İstiklâl Harbi'ni kazanmasının ardından başlattığı ekonomik bağımsızlık savaşımızı, bugün de ilk günkü heyecanla sürdürüyoruz. Her gün yeni bir ülkeye, yeni bir coğrafyaya açılıyor, Türkiye'mizi tanıtıyoruz; üretiyor, satıyor, ticaret yapıyor, kazanıyor ve ülkemize insanımıza kazandırıyoruz. Bu uğurda, daha büyük ve güçlü bir ülkenin yolunda vatanımıza hizmet ediyor, tam bağımsız Türkiye için yanıp tutuşuyoruz. Şimdi ilk günden daha hızlı ve daha büyük adımlarla bu büyük hayalimize doğru koşuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımız, al bayrağımız ve milli bağımsızlığımız için canını hiçe saymış şehitlerimizi rahmetle, gövdesini kurşunlara siper etmiş gazilerimiz ve aileleriyle şehitlerimizin emaneti aile fertlerini şükranla yad ediyoruz. Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, TBMM'nin açılışının 103'üncü yıldönümünü gururla kutluyoruz"
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon