EKONOMİ

DENİZLİ OSB’DEN ADIYAMAN OSB’YE ÇADIR VE SOBA YARDIMI

DENİZLİ OSB’DEN ADIYAMAN OSB’YE ÇADIR VE SOBA YARDIMI
Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), depremden etkilenen 11 İlden biri olan Adıyaman’daki kardeş OSB olan Adıyaman OSB için çadır ve soba üretiyor. DOSTEK Koleji öğrencilerinin de çalışmalara katıldığı yardımlar, yola çıkmaya başladı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Uslu, çalışmaları Metropol TV canlı yayınında anlattı…

ÖZEL RÖPORTAJ
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yaraları satılmaya devam ediyor. Bölgeden gelen barınma ihtiyacına karşılık harekete geçen Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), depremden etkilenen 11 İlden biri ve kardeş OSB olan Adıyaman OSB için çadır ve soba üretiyor. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) öğrencilerinin de çalışmalara katıldığı yardımlar, yola çıkmaya başladı. Çalışmalar hakkında konuşan Denizli OSB Başkanı Abdulkadir Uslu,  “OSB yönetimi olarak depremin başladığı ilk günden bu tarafa bütün Türkiye’de olduğu gibi biz de bu yardım kampanyasına kendi gücümüzün yettiğince katılmaya gayret ettik. Depremin birinci günü battaniye ihtiyacı vardı. Yaklaşık 100 bin civarında AFAD vasıtasıyla Hatay’a, Malatya’ya, Kahramanmaraş’a bakanlığın talimatları doğrultusunda battaniye gönderdik. Geçen hafta Sayın Valimizin başkanlığında 270 bin tane havlu ihtiyacı olduğu söylendi. Denizli Sanayi Odası ile beraber görev dağılımı yaptık. Biz şimdi Adıyaman’a bir TIR el havlusu ve diğerlerini gönderiyoruz. Bize acil ihtiyaç olarak çadır bildirdiler. Şu anda 350 tane arkasından da önümüzdeki haftalarda devam etmek üzere ne üretebilirsek o kadar çadır göndermeye devam edeceğiz. Çünkü biz, acil ihtiyaç ne ise onu göndermeye gayret ediyoruz. Gelen talebe göre bunları gönderiyoruz” dedi.



“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Yaşanan depremin dünyada az rastlanan ya da hiç rastlanmamış büyük bir afet olduğuna vurgu yapan Başkan Uslu; “Bunun adına ‘Afet’ demekten başka bir şey olmaz. Bütün Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde, el ele vererek, bu işe siyaseti sokmadan, herhangi bir polemiğe girmeden herkesin el birliği ile çalışması lazım. Herkesi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya davet ediyorum. Ufak tefek bazı çirkin görüntüler var. Bunlar olabilir. Bu asrın afeti, çok büyük bir deprem, görülmemiş bir şey. Biz, bu yaraları sarıyoruz. Ölenlere rahmet diliyorum. Geride kalanlara şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Bu yardımlarımız devam edecek. Herkese de bu konuda yardım yapmaya teşvik ediyorum” diye konuştu.



“KONTEYNER OLARAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”
Çadırların özellikleri hakkında da konuşan Başkan Uslu, şunları kaydetti: “Bu çadırlar 4 metreye 3 metre büyüklüğündedir. İçinde ısınmak için sobası olan geçici barınma mekanı olarak hazırladık. Bu hafta 350 tane yükleyecekler. Önümüzdeki hafta 350 tane yüklenecek. Bunun dışında konteyner olarak çalışmak istiyoruz. Buradan prefabrik bir şeyler yaptırabilirsek diye çalışıyoruz. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Bey’in fabrikasında özel olarak yaptırdık. Portatif, yani hemen monte ediliyor ve tekrar sökülebiliyor. Sobayı da orada yaptırdık. Hemen kurulup hemen başka yerde de monte edilecek şekilde. Dışı yağmurdan kardan korunmak için branda. İçi de bez, soğuk-sıcak geçirmesin diye. Bu şekilde güzel bir uygulama oldu. Necip Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. İlk başlangıçta kurumlar tam organize olmamıştı. Zaman içerisinde organize olmaya başladılar. Süreç yeni başlıyor ve yardımlar devam edecek. Çünkü orada 10 milyon insanı ilgilendiren büyük bir hadise var.  Biz gelen talepler ve imkanımız dahilinde bunlara devam edeceğiz.”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon