EKONOMİ

DENİZLİ OSB’DEKİ YENİ ARITMA TESİSİ MODERN VE SON TEKNOLOJİ OLACAK

DENİZLİ OSB’DEKİ YENİ ARITMA TESİSİ MODERN VE SON TEKNOLOJİ OLACAK
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Necip Filiz, Metropol TV’de Denizli OSB’ye yapılacak yeni arıtma tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Filiz “Gündemimizde arıtma tesisimiz var. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin kapasitesinin artması ve yeni fabrikalar kurulması üzerine yeni atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarına başladık. Tesisimiz modern ve tamamen teknolojik bir arıtma tesisi olacak” dedi.

ÖZEL ROPÖRTAJ
Islah çalışmasıyla 684 bin metrekare alanı büyüterek 5 milyon metrekareye, parsel sayısını 184’ten 223’e çıkaran Denizli OSB’de Yönetim Kurulu, üyelerin artan kapasiteleri, yeni faaliyete geçen işletmeler ve değişen kirlilik değerlerini dikkate alarak,  42 bin m³/gün kapasiteli mevcut Merkezi Atıksu Arıtma Tesisinin yetersiz kalacağı düşüncesiyle, 30.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi çalışmalarına hız verdi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Necip Filiz, Metropol TV’de Denizli OSB’ye yapılacak yeni arıtma tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

NECİP FİLİZ'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Filiz “Gündemimizde arıtma tesisimiz var. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin kapasitesinin artması ve yeni fabrikalar kurulması üzerine günlük 30 bin metreküp kapasiteli yeni atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarına başladık. 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım olacak. Bizden şu an birçok firmamızın talepleri var. Bununla ilgili AB Dünya Bankası ile birlikte yeni bir arıtma tesisi için arazi temininde bulunduk. Projemiz hazırlanıyor. Tesisimiz modern ve tamamen teknolojik bir arıtma tesisi olacak… Suyun geri kazanımı çok önemli. Onunla ilgili çalışmalarımız var. İleri arıtma ile suyu tekrar geri kazanmak istiyoruz. Proje danışmanlık firması proje üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bizde finansmanı ile ilgili çalışıyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon