YAŞAM-GÜNCEL

‘DENİZLİ'NİN GELECEĞİ TEMİZ ÜRETİMDE’

‘DENİZLİ'NİN GELECEĞİ TEMİZ ÜRETİMDE’

Denizli Sanayi Odası'nın ‘Denizli'nin Geleceği Temiz Üretimde’ Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, ‘Tekstil Sektörü için Temiz Üretim Uygulamaları ve Yeşil Finans’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Sürdürülebilirlik Komisyonu’nun katkılarıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, DSO'nun "Denizli'nin Geleceği Temiz Üretimde" Projesi kapsamında "Tekstil Sektörü için Temiz Üretim Uygulamaları ve Yeşil Finans” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yetkililerin de katılım sağladığı etkinlik, yoğun bir katılımla yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, yönetime gelir gelmez yaptıkları ilk işlerden birinin Odada Sürdürülebilirlik Komisyonu kurmak olduğunu, çünkü sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusunun sanayinin en önemli gündem maddesi olduğunu belirtti. Yeşil yatırımların yapılabilmesi için sanayicinin fon kaynaklarına ulaşabilmesinin önemli olduğunu bu nedenle EBRD ile katılımcıları buluşturduklarını ifade eden Başkan Kasapoğlu, yeşil yatırım ve dönüşümde enerjinin verimli kullanımına değindi ve Denizli firmalarının bu alanda ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Programın ilk oturumunda TÜBİTAK-MAM uzmanları tarafından Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi'nin hava emisyonları, su tüketimi ve kirleticiler gibi konu başlıklarında tekstil sektörüne etkileri katılımcılara bilgiler aktarıldı. Programın ikinci oturumunda, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) temsilcileri, KOBİ'lere yönelik yeşil finansman ve yeşil dönüşüm için sağlanan destekler kapsamında bilgi paylaşımında bulundu. EBRD-Bilkent Üniversitesi işbirliğinde yürütülen "Güçlü ve Yeşil KOBİ" projesinin yerel lansmanını gerçekleştirildi. Program, Derin Dönüşüm Danışmanlık firma yetkililerinin ‘’İşletmelerde Verimlilik, Kaizen Kültürü ve Maliyet Azaltma’’ konuları hakkında bilgilendirmesi ile son buldu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon