POLİTİKA

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ AHMET YILDIZ STRAZBURG’TAYDI

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ AHMET YILDIZ STRAZBURG’TAYDI
AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu Oturumu 2021 yılı 4. Dönem Toplantısı için Strazburg’taydı. Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurul oturumuna Başkanlık etti…

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı, Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurul Toplantılarına katıldı.



18 kişilik AKPM Türk Delegasyonu’nun Başkanlığını yapan ve; 47 ülkeden 324 Delegeli Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin de Başkan yardımcılığı görevini yürüten Yıldız, AKPM Genel Kurul oturumuna da başkanlık ederek, Genel Kurulu’nu da yönetti.



Genel Kurulda konuşma yapan Yıldız “Türk Delegasyonu olarak Azerbaycan ve Ermenistan çatışmasının insani sonuçlarına ilişkin görüşlerimizi anlattık. Türk heyeti olarak Azerbaycan’ın haklarının korunması ve Azeri kardeşlerimizin maruz kaldığı insan hakları ihlallerinin AKPM gündemine getirilmesi konusunda yoğun çaba gösterdik” dedi.



Yıldız ayrıca “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi genel kurulu toplantıları sırasında, UNESCO Yunus Emre yılı vesilesiyle Büyükelçiliğimizde düzenlediğimiz konser yabancı konuklar tarafından çok beğenildi. Ülkemize yakıştı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi toplantıları için bulunduğumuz Strazsburg’ta,UNESCO Yunus Emre yılı vesilesiyle düzenlediğimiz konserde, Fransa Rhin opera sanatçıları Yunus Emre oratoryosunu seslendirdi. Besteci Ahmet Adnan Saygun’u saygıyla anıyorum. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi genel kurul oturumlarına devam ederken, diğer heyetlerle ikili görüşmeleri de ihmal etmiyoruz. Avrupa diyalog demek” diye konuştu.



Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyon Başkanı Ahmet Yıldız, bu arada genel kurul aralarında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Rik Daems, Avrupa Muhafazakarlar Siyasi Grup Başkanı Ian Liddell-Grainger, Polonya Delegasyonu Başkanı Arkadiusz Mularczyk, Bulgaristan Delegasyonu Başkanı Dimitar Glavchev, İspanya Heyet Başkanı Antonio Gutıerrez ve Moldova Heyeti Üyeleri Vlad Batrıncea ve Adela Raıleanu, İsveç Delegasyonu Başkanı Boriana Aberg ile görüştü.





 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon