EKONOMİ

DENİZLİ MAKİNA SEKTÖRÜ DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU İLE BULUŞTU

DENİZLİ MAKİNA SEKTÖRÜ DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU İLE BULUŞTU
Makina Sanayici İşadamları Derneği, kent kurmayları ile online buluşmalarını sürdürüyor. Bu kapsamdaki buluşmaların sonuncusu Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu ile gerçekleştirildi.

Kısa adı MAKSİAD olan Makina Sanayici İşadamları Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı öncülüğünde kentin önde gelenleri le telekonferans yöntemi ile bir araya geliyor.

Sektörün sorunları, beklenti ve önerilerinin konuşulduğu online toplantılarda ayrıca meslek liseleri ile ilgili de görüş alışverişinde bulunuluyor. Bu kapsamda buluşmaların sonuncusu Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu ile gerçekleştirildi.

Buluşmada söz alan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı ihracat rakamları ile ilgili bilgi verirken “Denizli makina sektörü, 2020 yılını 70 milyon dolar ihracatla kapattı. Pandemi nedeniyle küresel ticaretin daraldığı 2020 yılında da ihracat yapmaya devam ettik. Giderek yükselen teknoloji seviyemiz ve rekabetçi fiyatlarımızın da desteğiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Karantina dönemindeki bağlantılarımızın neticesinde ihracatımız son çeyrekte arttı. En çok ihracatı ABD, Almanya ve Avusturya’ya yaptık” dedi.

DENİB’den yapılan açıklamada “DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu; MAKSİAD ev sahipliğinde düzenlenen, Denizli makine sektörüne ve meslek liselerine dair konuların görüşüldüğü toplantıya katılım sağladı” denildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon