EKONOMİ

DENİZLİ KEKİĞİ BORSA ÜZERİNDEN NASIL SATILIR?

DENİZLİ KEKİĞİ BORSA ÜZERİNDEN NASIL SATILIR?

Dünyaca ünlü Denizli Kekiği’ni yapacakları proje ile daha katma değerli bir ürün haline getirmek istediklerini söyleyen Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, lisanslı depoculukla birlikte Denizli Kekiğini borsada işlem görür hale getireceklerini Metropol TV’de açıkladı…

ÖZEL HABER

Denizli’nin tescilli ürünü kekiği daha katma değerli bir ürün haline getirmek için yola çıkan Denizli Ticaret Borsası, Başkan İbrahim Tefenlili öncülüğünde bir proeje başlatıyor. Amaç, lisanslı depoculuğu da işin içine katarak, Denizli Kekiğini borsa üzerinden işlem görür hale getirmek… Başkan Tefenlili ayrıntıları Metropol TV’de anlattı.

AÇIKLAMAYI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Tefenlili “Ülkenin yüzde 80 kekik ihtiyacını Denizli karşılıyor. Kaliteli ve dünyada aranan bir kekik. Biz kekiği daha katma değerli bir ürün haline getirmek amacındayız. Otuz sene önceki aynı hasat yönteminin bugünlerde uygulanması zorlaşıyor. Kendimizi yenilemeli, katma değeri yükseltmeliyiz. Kekiği, lisanslı depoculuk içine katmalıyız. Kekiğin yüzde 45’i saman. Bunu ayırt etmeliyiz. Yüzde 95 netlikte saf kekik haline getirmeliyiz. Böylece sağlıklı bir şekilde borsada alınıp satılabilir. Çiftçimiz üreticimiz ürünü böylece her yerden satabilir. Samanı ile birlikte satabilmesi çok zor. Samanını ayırırsak, üreticimiz de iyi kazanır. Alan firma da sağlıklı bir ürün aldığını bilir. Bununla ilgili projemiz devam ediyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon