EKONOMİ

DENİZLİ İHRACATININ LOKOMOTİF ŞİRKETİNİN YAKIN HEDEFİ NE?

DENİZLİ İHRACATININ LOKOMOTİF ŞİRKETİNİN YAKIN HEDEFİ NE?
Denizli’de ihracatın lokomotif şirketi Erbakır’ın Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Erbakır’ın yakın zamandaki hedefini Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
Erbakır Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Erbakır’ın yakın zamandaki hedefini Denizli Metropol’e anlattı. Keçeci ‘’Erbakır büyük bir şirket.  Metal çalışıyor ve pahalı bir metale çalışıyor. Dolayısıyla cirosu gerçekten gördüğünüz gibi büyük. Erbakır kurumsal bir firma. Erbakır bu yapının içerisinde uluslararası hedefleri olan firma. Nereden bakarsanız bakın cirosunun yüzde 40 ila yüzde 50’sini ihraç ediyor. Büyük rakamlarda ithalatı ve ihracatı var. Dünya pazarlarında büyük imkanları var. Dolayısıyla Türkiye’de finans çevrelerinde yeri var. Erbakır Denizli için bir şans. Bu firmayı yaratanlar, bu firmayı doğuranlar ve firmanın buralara gelmesini sağlayanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Erbakır’da 750 kişi çalışıyor. Cironun yarısını 600-700 milyon dolarını ihracat yapıyor’’ dedi.



Keçeci ‘’Bu bir bakır fabrikası. Denizli’de 13-14 tane kablo fabrikası var. Bütün hammaddelerini Erbakır temin ediyor. Burada yetişen o kıymetli elemanlar fabrikanın organizasyonunu sağlıyorlar. O insanlarla birlikte koordineli bir çalışma var. Erbakır kurumsallığını onlara paslıyor. Bu birliktelik, kümeli çalışmanın eseridir. O yüzden Erbakır hem Türkiye hem de Denizli için çok önemli. Hatta dünya için çok önemli. Ürünleri gerçekten yüksek teknolojiye hitap ettiği için ve bugün Nasa’nın yaptığı kabloların içinde bu bakırlar var. Ameliyat oluyoruz, doktor asmıyor, kesmiyor fakat vücudumuzun herhangi bir yerine alet giriyor ve bu aletlerle iç organlarımızı tedavi ediyorlar. O insan vücuduna giren saç teli gibi incecik bakırı biz yapıyoruz. 0.05 mikron çapında eline aldığın zaman bunu görme şansın yok. İşte teknoloji bu. İşte katma değer bu. İşte gelişme bu. İşte bunun için Erbakır önemli. Bugün Erbakır’da bu türlü ürünü üretebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya’da kaç firma böyle bir üretim yapıyor diye sorarsanız 10 tane firmayı geçmiyor. Erbakır Amerika Teksas’ta bir fabrika kurdu. Erbakır’da yetişen mühendisler ve gençler bu ürünleri Amerika’da işçilerle birlikte üretiyor. Amerika’nın çok özel firmalarına bu bakırları satıyor. İşte mutluluk bu’’ dedi.



Erbakır’ın yakın zamandaki hedefini de anlatan Keçeci ‘’Bakır metali çok özel bir metaldir. 35 yıldır bu işin doktorasını yapıyorum. Bakır çok kıskanç bir metal. Uzmanlar öyle söylüyor. Hiç kimse ile evlenmeyi düşünmez. Bakır çok pahalı. Bakırın iletkenliğinin geçtiği yerde sertlik gerekiyor. Mesela tren yollarındaki o elektrikli trenlerin üzerindeki yollar, burada sertleşmesi gerekiyor bakırla birlikte. Bu metalleri bizim mühendislerimiz, Denizlili mühendisler bu alaşımları yarattılar. Bugün Türkiye’de büyük miktarda tren yolu yatırımları var. Magnezyum ve bakırı birleştiren Erbakır mühendisi, demiryollarında kullanılan o iletkenliği sağladı. Dolayısıyla bütün trenlerdeki o hatları Erbakır veriyor. Erbakır olmasaydı bunların hepsi yurtdışından ithal edilecekti. Dünya’da da fazla üreten yok. Bu işlem çok zor bir iş. Önemli olan piyasada herkesin yaptığı ürünleri yapmak değil. Herkesin yapmadığı, beceremediği işleri yapmak önemli olan. Sanayicilerin mutlaka kendilerini yenilemeleri ve yenileştirmeleri gerekiyor. Onun için gençlerimizi iyi yetiştirelim. Eğitim sistemimizi iyi kuralım. Ar-ge ile, inovasyon ile dijital teknoloji ile uğraşan gençlerle yol alalım’’ diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon