YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ HATAY'IN KARDEŞ ŞEHRİ OLDU

DENİZLİ HATAY'IN KARDEŞ ŞEHRİ OLDU
AK Parti 235 belediyeyi depremin vurduğu 7 şehirle kardeş yaptı. Böylece ihtiyaçlar daha hızlı karşılanırken depremzedelerin normalleşmesi de çabuklaşacak. En fazla kardeş sahibi Hatay oldu. Hatay’a Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli büyükşehir belediyeleri ile 7 şehir ve 79 ilçe yardım elini uzattı. Denizli Büyükşehir Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan 6 Ağustos'tan bu yana 2 haftasını Hatay ve İskenderun'da yardım koordinasyonu ile geçirdi.

Medeniyetler şehri Hatay, büyük felaket sonrası kalkınmada da ‘kardeşliğin’ merkezi oldu. AK Parti, 235 belediyeyi deprem bölgesinden 7 şehirle kardeş oldu. Yıkıma göre her şehir için hem büyükşehir belediyesi hem il belediyesi hem de ilçe belediyeleri kardeş yapıldı. Deprem bölgesinde hasarı bir an önce onarmak ve depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışma yapan kardeş belediyeler her ihtiyaca koşuyor.



ALTYAPIDAN YEMEĞE HER ŞEY DÜŞÜNÜLÜYOR
Kardeş belediyeler, hasarlı yerlerde çöp, temizlik, altyapı hizmetlerinde çalışmalar yapıyor, depremzedeler için yemek pişiriyor, çocuklara etkinlikler düzenliyor. Bölgede sürekli değişen ihtiyaçların giderilmesi için belediye başkanlarının katılımıyla koordinasyon toplantıları yapılıyor. Uygulamada en çok kardeş de Hatay için görevlendirildi. Deprem bölgesinin kardeş belediyeleri şunlar:



BİRLİKTE AYAĞA KALKACAKLAR
Depremlerle yerle bir olan Hatay için Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli büyükşehir belediyeleri görevlendirildi. Ayrıca 7 il belediyesi ile 79 ilçe belediyesi Hatay’la kardeş yapıldı. Hatay’ın yeniden imarında birlikte 90 kardeş belediye birlikte çalışacak. Denizli Büyükşehir Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan 6 Ağustos'tan bu yana 2 haftasını Hatay ve İskenderun'da yardım koordinasyonu ile geçirdi.



KAHRAMANMARAŞ İKİNCİ SIRADA
Kayseri, Trabzon, Samsun büyükşehir belediyeleri ise depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’la kardeş oldu. Bu illerin yanı sıra 7 il ve 44 ilçe belediyesinin de kardeş yapılmasıyla Kahramanmaraş’la kardeş olan belediye sayısı 54’ü buldu. Adıyaman için de 3 büyükşehir kardeş belediye ilan edildi. Bunlar Erzurum, Şanlıurfa ve Ordu. Ayrıca 5 il 39 ilçe belediye ile birlikte kardeş belediye sayısı Adıyaman için 47 oldu.



MALATYA’YA 28 BELEDİYE
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 4 il, 22 ilçe belediyesi olmak üzere Malatya için 28 belediye kardeş ilan edildi. Osmaniye için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 7 ilçe belediyesi kardeş oldu. 1 il olmak üzere 3 ilçe belediyesi de Gaziantep ve ilçeleriyle kardeş ilan edildi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon