EKONOMİ

DENİZLİ EKONOMİSİ İLE İLGİLİ ÇARPICI YORUMLAR

DENİZLİ EKONOMİSİ İLE İLGİLİ ÇARPICI YORUMLAR

Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli İhracatçılar Birliği ve aynı zamanda Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Memişoğlu oldu. Memişoğlu Denizli ihracat rakamlarından, pandemi sürecine, Denizli - Aydın otoyolundan, e-ticaretin önemine kadar kentin ekonomi gündemini ilgilendiren konularda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli İhracatçılar Birliği ve aynı zamanda Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Memişoğlu oldu. Memişoğlu ilk olarak Denizli Metropol ekibini tebrik ederken, yayın hayatında başarılar diledi.

"İHRACATÇIMIZ PANDEMİ DÖNEMİNDE ÜRETMEYE DEVAM ETTİ"

Denizli'nin Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirerek programa başlayan Başkan Memişoğlu ihracatın artmasının sevindirici olduğunu belirterek "Mart ve Nisan'da yüklenmeyen mallar Haziran ayında yüklendi. İhracatçılarımız ellerindeki malları gönderdi. Artışa bu da büyük etken oldu. İlk altı ayla ilgili ise ihracatımızda düşüş var ama bu rakam bana göre başarılı bir rakam. İhracatçımız yine üretti, yine sattı" diye konuştu.

"İHTİYACI KEŞFEDEN İLİŞKİYİ YÖNETİR"

Denizli'deki firmaların pandemi ve sokağa çıkma yasağı günlerinde çalışmaya, üretmeye devam ettiğini kaydeden Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu "Mayıs ayı ile birlikte bazı ülkeler normalleşmeye başladı. İnternet alışverişi bu dönemde büyük ivme kazandı. Ülkemizde daha önce hiç internet alışverişi yapmayan 3.5 milyon insan alışveriş yaptı. Kargo şirketleri yetişemedi. Yeni kargo yatırımları yapılacağı kulağımıza geldi. Yeni nesil e-ticareti seviyor. e-ticaretin daha da artacağını düşünüyorum. İhtiyacı keşfeden ilişkiyi yönetir" dedi.

"E-TİCARET BÜYÜK BİR FIRSAT"

e- ticaretin ev tekstili konusunda artış yaşadığına dikkat çeken Başkan Memişoğlu "Denizlili ihracatçımız e-ticarete yatırım yapmaya başladı. Çocuklarımız e-ticaret kısmında görev almaya başladı. Telefon üzerinden ticaret yapılmaya başlandı. Online alışveriş genç neslin iş hayatında kendini göstermesi için bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"DENİZLİ PAMUKLU MASKE KONUSUNDA ÖNCÜ OLDU"

Otel tekstili konusunda Denizlili ihracatçıların işlerinin iyi olmadığını savunan Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu büyük otellerinin çoğunun kapalı olduğunu alımların Nisan ayında bittiğini belirterek büyük oteller ve şehir otellerinde alımların sürdüğüne dikkat çekti. Sağlık sektöründe havlu üretiminin başladığına işaret eden Başkan Memişoğlu pamuklu maske konusunda Denizli'nin ivme kazandığını ve maske kumaşının ardık stratejik bir ürün olduğunu söyledi.

"DENİZLİ'NİN HAVA ULAŞIMI DEĞİŞMELİ"

Almanya'nın Türkiye ile ilgili seyahat kısıtlaması konusunda Denizli Platformu olarak açıklamada bulunduklarını hatırlatan aynı zamanda Platform Sözcüsü olan Hüseyin Memişoğlu Denizli - Aydın Otoyol ihalesi konusunda da "Artık ertelenmesin" söyleminde bulunduklarını belirterek "Denizli'nin hava yolu sıkıntılı. Havalanımız uzak. Uçak seferleri az. Bizler Denizli'den Türkiye'nin büyük şehirlerine uçuş seferleri düzenlensin istiyoruz. Denizli'nin hava ulaşım şekli değişmeli. Küçük, pervaneli 50-55 kişilik uçaklarla bu sağlanabilir. Şehre yakın küçük bir pist ile bu yapılabilir" dedi.

"DENİZLİ'DE İHRACATÇIMIZ TREN YOLU TAŞIMACILIĞINI TERCİH ETMİYOR"

Tren ulaşımı ile ilgili de yorumda bulunan Başkan Memişoğlu "Denizli ile İzmir Limanı arasında 72 adet hemzemin geçit var. Bunlardan kurtulmak gerekiyor. Çift hatlı demiryolu yapılmalı. Elektrikli olmalı. Normalde iki saatte gidilecek İzmir'e 4.5 saatte gidiliyor. Tercih edilmeyince yatırım yapılmıyor. İhracatçımız bu nedenlerden dolayı tren yolu taşımacılığını kullanmıyor. Bazı iyileştirmeler yapılırsa tercih edilebilir" diye konuştu.

"YOL MEDENİYETTİR"

Denizli - Aydın Otoyolunun bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken Memişoğlu "Yol medeniyettir. Denizli - Aydın arasındaki duble yolda yerleşim yeri çok. Kırmızı ışıklarda 20 dakikaya yakın bekliyorsunuz. Çağımızda hız çok önemli. Bu yüzden Denizlili ihracatçıların mallarını en kısa zamanda İzmir Limanına ulaştırması anlamında Denizli - Aydın Otoyolunun bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor" dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon