EKONOMİ

DENİZLİ’DEKİ İŞLETMELERE AFETLERDEKİ RİSK YÖNETİMİNİ ANLATTILAR

DENİZLİ’DEKİ İŞLETMELERE AFETLERDEKİ RİSK YÖNETİMİNİ ANLATTILAR
TÜRKONFED ve TÜSİAD ortaklığı, UPS Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen “İşletmelerde Dayanıklılık Projesi” kapsamında düzenlenen eğitimlerin üçüncüsü Denizli’de GESİFED ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panelde Denizli’deki işletmelere afetlerdeki risk yönetimi anlatıldı.

TÜRKONFED ve TÜSİAD ortaklığı, UPS Vakfı desteğiyle gerçekleştirilen “İşletmelerde Dayanıklılık Projesi” kapsamında 5 farklı ilde, TÜRKONFED bünyesinde yer alan federasyon ve üye derneklerine yönelik eğitimler düzenliyor.  Bu eğitimlerin üçüncüsü Denizli’de GESİFED ev sahipliğinde düzenlendi. “KOBİ’ler için Akıllı Stratejiler: Yapısal Olmayan Risklerin Yönetimi” teması ile gerçekleşen eğitimle deprem afet hazırlığı, yapısal olmayan risklerin tespiti ve yönetimi, iş güvenliği, sağlığı ve iş sürekliliği konularında KOBİ’lerin farkındalıklarının arttırılması amaçlanıyor. DENİB Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Organize Sanayi Bölge Başkanı Abdülkadir Uslu,  DESİAD Başkanı İbrahim Şenel ile iş insanları ve işletme temsilcileri katıldı.



Etkinlik TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin ve GESİFED Başkan Yardımcısı Hakan Urhan’ın açılış konuşmaları ile başladı. ilk sözü alan Hakan Urhan öncelikle TÜRKONFED ve GESİFED’i anlattı, çalışmaları aktardı. Daha sonra ise neden böyle bir etkinlik düzenlediklerini açıklayarak “Bölgemiz ve Denizli deprem kuşağı içinde. Risklere karşı işletmelerimizi güçlü kılmak için hazırlanan bir proje bu. Farkındalığın oluşması ve tedbirlerin alınması için önemli bir proje olduğunu  düşünüyoruz” dedi.



Daha sonra konuşan TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oktay Mersin ise işletmelerde afet dayanıklılığını arttırmak istediklerini belirterek iş güvenliği yasasının önemine değindi. Mersin “Sektörlerimizi , ekonomimizi başta deprem olmak üzere tüm afetlerden korumak ve bilinçlenmek için bu proje başlatıldı” dedi. Mersin daha sonra ise TÜRKONFED çalışmalarını katılımcılara anlattı.



Açılış konuşmalarının ardından Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış’ın sunumu ardından ise Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, AKUT Denizli Temsilcisi Cengizhan Öztürk, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Nigar Hüyük, Terzioğlu Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Terzioğlu’nun konuşmacı olduğu panel basına kapalı bir şekilde devam etti. 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon