POLİTİKA

DENİZLİ’DE İNTERNET YETERSİZ, ULAŞIM SORUNU ÇOK, PAMUKKALE’DE SU YOK

DENİZLİ’DE İNTERNET YETERSİZ, ULAŞIM SORUNU ÇOK, PAMUKKALE’DE SU YOK
Dünyanın dört bir yanına ürün ihraç eden firmalar internet altyapısının yetersiz olması nedeniyle e-ticarette geri kalıyor. CHP Milletvekili Arpacı; “Hem kalitesiz hizmet alıyoruz hem de en yüksek bedeli ödüyoruz” diye isyan etti.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ile birlikte gündemi değerlendirdi. Arpacı, Denizli'nin ihtiyaçlarının ve sorunlarının çok olduğunu ifade ederek, Denizli'nin hak ettiği hizmet ve desteği alamadığını belirtti. Denizli'de Emniyet Müdürlüğü binasının olmadığını ifade eden Arpacı "Bina deprem sebebiyle boşaltıldı, uzun süredir boş ve ne yazık ki kahraman polislerimiz çok zor şartlar altında şu anda mücadele ediyorlar. Bu konuda da ben bakanlıkların bir an önce devreye girmesini istiyorum. Denizli'nin stadyumu yok, Denizli'nin bir basket sahası yok, Denizli'nin bir yüzme havuzu yok bakanlık tarafından yapılmış." dedi.

ULAŞIM SORUNU SÜRÜYOR
Denizli'nin otoyol sorunun tamamlanmadığını dile getiren Arpacı, "Ulaştırma Bakanı ne yapıyor bilmiyorum, Kuyucak'a kadar açıldı, 2024 senesinde geri kalanının da açılacağı söyleniyor ama Aydın'daki inşaat şu anda ilerlemiyor. Orada iş ölümleri var, bazı firmaların işçileri iş bıraktı ve eylem yapıyorlar. Dolayısıyla ben 2024 senesinde açılacağına da çok inanmıyorum. Denizli’nin havalimanı var fakat uçuşu yok, yaz döneminde yine uçuşlarını azalttılar. Bu da ciddi olarak turizmi, sanayiyi, ihracatı etkileyen faktörlerden bir tanesini. Denizli'nin hızlı treni yok" diye konuştu.

İNTERNET ALTYAPISI YETERSİZ
Denizli'de e-ticaret konusunda işletmelerin sıkıntı çektiğine işaret eden Arpacı, "Denizli’nin internet altyapısı çok kötü. Biz e-ticareti artırmak için burada ciddi yatırımlar yapıyoruz ama fiber altyapısı olmayan fabrikalar var. 3G çeken hala 3G internet hızında olan fabrikalar var. En başta e-ticareti artırmanız mümkün değil ve internete ödediğimiz para Avrupa’nın en yüksek bedellerinden bir tanesi. Hem kalitesiz hizmet alıyoruz hem de en yüksek bedeli ödüyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜZE İHTİYACI VAR
Denizli’nin müzesinin olmadığını ifade eden Arpacı, "Gidin Afyon'da çok büyük bir müze var. Denizli'nin 6-7 antik kenti var 50 kilometrelik bir alanda, Denizli’nin bir müzesi yok. Bu ayıp eminim hepimize yeter diyorum. Evet Denizli'ye aslında bir müze yapmak için bir bütçe ayrıldı ve önümüzdeki dönemde yapılacak, dijital müze yapılacak Pamukkale‘ye. Pamukkale‘nin de birçok sıkıntısı var ve ne yazık ki bu sıkıntı da onlardan bir tanesi olacak. Çünkü müze olarak ayrılan yer ören yerinin içi yani bunu niçin Pamukkale köyüne ya da Denizli merkezine yapmazlar dediğinizde yine Pamukkale’de ihaleyi alan yandaş firmaya gidiyor. Müze için ayrılan alana baktığınızda yüzde 65’i restoran, hediyelik eşya satışı gibi noktalardan oluşuyor. Alanın sadece yüzde 35’i müze olarak yapılmış. Yani burada yine o müzeyi işletecek olan firmaya bir kıyak yapılıyor. Halbuki bu müzenin yeri ören yerinin girişindeki Pamukkale köyünün orada müze yeri olarak ayrılan yer olmalı ki hem oraya gelen turistlerden çevredeki esnaf da faydalansın, farklı bir destinasyon ortaya çıksın hem ören yerinde de şu anda ciddi sıkıntılar var, özellikle su problemi, bunlardan en fazlası." diye konuştu.

PAMUKKALE'DE SU SIKINTISI YAŞANIYOR
Pamukkale ören yerindeki yapılaşmanın su sıkıntısını artıracağını savunan Arpacı, "Oraya daha fazla yapılaşma yapıldığında ne yazık ki Pamukkale'nin suyunda da azalma olacak. Pamukkale'de 30 senede 450 litre/saniye olan suyun debisi 150 litre/saniyeye düştü. Pamukkale‘yi kaybediyoruz, Pamukkale‘yi çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakamama noktasındayız. Bu anlamda hem tarım hem yerleşim yerlerindeki sondaj ve kaçak suların mutlaka denetim altına alınması gerekiyor" dedi

KOCAÇUKUR'UN İŞLETMESİ KONUSU
Pamukkale ile alakalı bir de diğer konunun Kocaçukur olduğuna değinen Arpacı, "Özellikle Pamukkale Belediye Başkanımızın özellikle üzerinde durduğu ve son noktada ne yazık ki bakanlığa devredilen Kocaçukur. Kocaçukur önemli, çünkü Pamukkale‘ye girişteki ilk gördüğünüz alan. Burayı bakanlığın güzel bir şekilde işletebilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Pamukkale‘ye Pamukkaleliler en iyi şekilde sahip çıkar ve işletirler. Ben bu noktada bakanlığın geri adım atarak belediyemizle işbirliği yapmasını temenni ediyorum" görüşüne yer verdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon