EKONOMİ

DENİZLİ’DE İLK KEZ DÜZENLENEN FESTİVAL BAŞLADI

DENİZLİ’DE İLK KEZ DÜZENLENEN FESTİVAL BAŞLADI
Mimarlar Odası Denizli Şubesi organizasyonunda iki gün sürecek Denizli Mimarlık Festivali başladı.

Birinci Denizli Mimarlık Festivali; TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi organizatörlüğünde, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, PAÜ (Pamukkale Üniversitesi) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile PAÜ Mimarlık ve Tasarım Topluluğu'nun katkılarıyla, "SIRADAN..." teması ile başladı.



İlk günde basın açıklaması ve temas sunumuyla başlayan festivalde açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel “Denizli Mimarlık Festivalimiz, Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve PAÜ Mimarlık ve Tasarım Topluluğu iş birliğiyle düzenleniyor. Festivalimiz temel amacı, mimarlık alanındaki gelişmeleri paylaşmak ve bölgedeki mimarlarla mimarlık öğrencileri arasında bir etkileşim ortamı oluşturmak” dedi.



Açılış konuşmasının ardından gün boyu atölyeler - workshoplar düzenlendi. Dr. Mimar M. Batu Kepekcioğlu, Y. Mimar Ayşe Dede, Mimar Nevzat Sayın ve Prof. Dr. Mimar Celal Abdi Güzer’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiler düzenlendi. 1. Denizli Mimarlık Festivali'nde ayrıca "Polet" Müzik Grubu sahne aldı. Etkinlikler Pamukkale Üniversitesi Gölbahçe Sosyal Alanı ve çevresinde gerçekleştirildi.



Festivalin ikinci günü olan 7 Ekim Pazartesi günü ise bu kez yer Laodikya Antik Kenti olarak belirlendi. Burada mimarlık tarihi üzerine rehberli turlar düzenlenecek. Mimari eserler incelenecek. Festivalin finalinde ise Denizli Gazi Okulları Belgesel Gösterimi ve Onur Gecesi-Plaket ve Rozet Töreni gerçekleştirilecek. Final töreni Laodikya Antik Kenti Trian Çeşmesi'nde yapılacak.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon