EKONOMİ

DENİZLİ’DE GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ DÜZENLENDİ

DENİZLİ’DE GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ DÜZENLENDİ
DEGİAD; GEN Türkiye ve HABİTAT Derneği ortaklığıyla Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. TÜSİAD, TÜRKONFED ve KAGİDER gibi önemli sivil toplum kuruluşlarının da paydaş olarak yer aldığı zirve, girişimciliğe katkı ve yön veren birçok ismi Denizlililerle buluşturdu. 

DEGİAD; Nevzat Aydın ve Ali Sabancı gibi girişimcilik ekosisteminin önemli isimleri ile TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, KAGİDER Başkanı Emine Erdem gibi birçok değerli konuşmacıyı da Denizli iş dünyası ile bir araya getirdi. Denizli Girişimcilik Zirvesi’nde girişimcilik alanında çok önemli tecrübeye sahip Türkiye’nin önde gelen isimleri Denizli’de yatırımcılarla ve girişimcilerle buluştu. Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki zirveye, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, GESİFED Başkanı Oktay Mersin, Denizli’deki STK ve odaların Başkanları, iş insanları ve genç girişimciler ile öğrenciler katıldı.



Zirvenin açılış konuşmasını DEGİAD Başkanı Hakan Urhan yaptı. Urhan konuşmasının başında DEGİAD’ı ve çalışmalarını anlatırken “Odağımıza yeni dönemimizde girişimciliği aldık. DEGİAD olarak Denizli’de GEN Campus’ü açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Dünyada üçüncü Türkiye’de ise ilk oldu. Girişimcilik alanında değer katmaya devam edeceğiz” dedi.



Daha sonra oturumlara geçildi. İlk oturuma “Girişimcilik ekosistemine artı değer katmak” başlığı altında TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın katıldı. Nevzat Aydın girişimcilik hikayesini anlattı. Boğaziçi Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliğinde okurken, internetle nasıl tanıştığını, ardından ABD serüveni ve Yemek Sepeti’ne giden yolculuğunu aktardı. Aydın “İlk başka Yemek Sepeti’ne kimse inanmamıştı. “Kim internete girip yemek siparişi verir ki” dediler. Seneler sonra çok başarılı oldu. Denemek çok önemli. Yurt dışına daha önce açılmalıydım. Bu benim keşkelerimden biri” dedi. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise girişimcilere tavsiyelerde bulunurken “Denemeye gayret edelim. Denemek çok önemli” diye konuştu. Oturum soru-cevap şeklinde sona erdi.



İkinci oturumda ise “Girişimcilik ekosisteminde uluslararası yatırım fırsatları” başlığıyla Mikrogrup Yönetim Kurulu Başkanı Göktekin Dinçerler, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, 212 Genel Müdürü Numan Numan, Fidelis Ventures Kurucu Ortağı Canberk Mersin v e StartupFon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, solandakilere seslendi ve bilgi ve birikimlerini anlattı.  



Üçüncü oturumda ise Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Civan Sözkesen moderatörlüğünde Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu,  Meta Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, Amazon Web Servis Girişimcilik ve VC Ekosistemi Ülke Lideri Tunç Özgül ve Coca Cola Company Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca “Ekosistemi güçlendiren aktörler” başlığıyla izleyicilere konuyla ilgili tecrübelerini aktardı.

Son oturumda ise moderatörlüğü GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz yaparken, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batu, “Girişimcilik Politikaları” başlığıyla açıklamalarda bulundular. Bu bölümde katılımcılarda soru sorma fırsatı buldu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon