SPOR

DENİZLİ’DE ‘BASKETBOL GELİŞTİRME DERNEĞİ’ KURULDU

DENİZLİ’DE ‘BASKETBOL GELİŞTİRME DERNEĞİ’ KURULDU
Denizli’de kısa adı DEBAGED olan Denizli Basketbol Geliştirme Derneği kuruldu. Dernek kendi arasında görev dağılımını yaparak, göreve başlarken, Denizli Basketbol Geliştirme Derneği Başkanı Sinan Soylu basın toplantısı düzenleyerek hedeflerini anlattı.

Denizli Basketbol Geliştirme Derneği Başkanı Sinan Soylu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizli Basın Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna derneklerini tanıtma fırsatı buldular.



Basın toplantısında söz alan Dernek Başkanı Sinan Soylu “25.10.2022 tarihiyle kütük numarasını alarak aktif olan derneğimiz, 13 kişiden oluşan yönetim kuruluyla zengin plan ve projeler ile sizlere merhaba demektedir. Derneğimizin temel amacı, yetişmekte olan yeni nesiller öncelikli olmakla beraber, gençlerimize spor bilincini aşılamak, spor disiplini ve ahlakını öğrenerek hayatın içerisinde var olmalarını desteklemektir. Bu süreçte kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, teknoloji çağı olan günümüzde çocuklarımızın daha sosyal, daha hareketli ve hayatın her alanında aktif olarak bulunan sorumluluk sahibi bireyler olmalarını da sağlamaktır. Aynı zaman da hayallere ulaşılmasının çok zor olduğunu düşünen ve hayallerine gidecek yoldan yalnızlıkları sebebiyle dönecek olan çocuklarımızın, gençlerimizin, gelecekleri için hedeflerine ilerlerken çıktıkları yolda en büyük destekçileri olmak ve hayallerine dokunmak, Hedeflerine ulaşırken de geleceklerini inşa etmede basketbol sporu ile ışık olmak, destek vermek ve yetenekleri doğrultusunda hayatlarına yön vermelerinde yardımcı olarak rol almaktır. Bu süreçte öncelikle yol haritamızda, ilimizin tüm sınırları içerisinde her bir gence dokunmak adına organizasyonlar, paneller, kurslar, turnuvalar planlayarak; sanayi şehri olan ilimiz içerisinde firmalarla da iş birlikleri oluşturarak, herkesin bu oluşumun bir parçası olmasını sağlamak temel hedefimizdir. Bu yolda yalnız olmayan gençlerimizin en yakınları olan aileler için de planlanan organizasyon, eğitim ve programlar vardır” dedi.



Soylu açıklamasının devamında ise “DEBAGED’in çıkmış olduğu bu heyecanlı yolculukta, şehrimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarını bizlerle bütün olarak yanımızda görmek, beraber bu süreçleri inşa etmek en büyük temennimizdir. DEBAGED ülke sınırları içerisinde basketbol odaklı ve basketbolun da gelişimi için oluşan ilk dernek olma özelliğine sahiptir. Bu sebeple de bir çok basketbol otoritesinin, basketbol insanının desteğini de yanına alarak bu yola çıkmıştır. Aynı zamanda fikir aşamasında Basketbol federasyonu nezdinde büyük  bir özveri ile desteklenen derneğimiz, arkasına Türkiye Basketbol Federasyonunun gücünü de alarak, iş birlikleri içerisinde proseslerini oluşturmaktadır. DEBAGED’in fikir olarak ortaya çıktığı süreçte, Denizli Gençlik Spor il müdürlüğü ile de yapılan ön görüşmelerde, kendilerinin de büyük destek ve yaklaşımları, sürecin daha hızlı ve daha iddialı olmasına da en büyük zemini hazırlamış ve daha da cesaretlendirerek bizleri teşvik etmişlerdir. Sadece gençler ve sporcular odaklı olmayan derneğimiz, günümüz de kurumsal kimliğe sahip ve kurumsal kimlik kazanmak isteyen her bir firmaya, takımdaşlık ve aidiyet temelleri içerisinde projeler, yönetimsel organizasyonlar ile ilgili de danışmanlık, eğitim ve hizmetler verecektir” diye konuştu.

başkan Soylu sözlerinin sonunda ise “Basketbol ailesi içerisinde her bir kademe ve görevde, yetkili ve bağımsız her bir basketbol insanını da kapsayan derneğimizin bir diğer önceliği de ilk etapta Denizli içerisinde olmak şartıyla tüm paydaşları bir araya toplamaktır. Antrenörlerimizin, yöneticilerimizin ve kulüplerimizin gelişimi için de workshoplar, seminerler, tecrübeli ve duayen isimlerle danışmanlık şeklinde çalışmalar planlamaktadır. Bu yola çıkma cesaretini ve arzusunu gösteren, harekete geçen yönetim kuruluna öncelikle teşekkür eder, hayatın her bir alanının takım çalışmasıyla daha güzel ve daha verimli olduğuna inandığımızı belirtmek isteriz. Bu sebeple de geleceğimizi oluşturacak gençlerimizle yarınları inşa etmek için basketbol sevdalısı herkesi bu ailenin parçası olmaya davet ederiz” ifadelerini kullandı.



İŞTE YÖNETİM KURULU
Sinan Soylu  Başkan
Mehmet Kaner Başkan yrd
Kaan Şanlıkan Başkan Yrd
Taylan Erdoğmuş Genel Sekreter
Şule Yılmaz Sayman
Ayşe Sarıkaya Üye
Çağlar Akçal Üye
Mustafa Çağlar üye
Tolga Yılmaz Üye
Mehmet Aka Üye
Çağlar Kolbaşı Üye
Murat Atılgan Üye
Murat Tekeli Üye
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon