SPOR

DENİZLİ’DE AMATÖR LİG MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DENİZLİ’DE AMATÖR LİG MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Futbolda Profesyonel ligler geçen hafta itibariyle başladı. Peki, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig futbol maçları bu yıl oynanacak mı? Eğer “Oynanır” kararı verilirse maçlar ne zaman başlayacak? Tüm bu soruların yanıtlarını Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli Metropol canlı yayınında anlattı. Denizli Metropol canlı yayınına katılan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, Amatör Futbolu ve son gelişmeleri anlattı.

AMATÖR LİGLER BAŞLAYACAK MI?
Çok merak edilen Denizli’de Amatör Liglerin başlayıp başlamayacağı konusu hakkında bilgi veren Başkan Ceşen “Hafta sonu Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu toplandı. Toplantıya bende katıldım. Biz amatör liglerin oynatılmasından yanayız. Sağlık Kurulu ve Bilim Kurulu’na oynatılması ile ilgili bir görüş bildirdik. Kurullar toplanacak ve kararını verecek. Oradan gelecek kararı bekliyoruz. Aralık sonuna kadar oynanmayacağı kesin. Belki Ocak ayında oynanır diye umuyoruz.  Cuma günü bununla ilgili karar verilecek ve beklenen açıklama yapılacak” dedi.

MAÇLAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK
Denizli’de Amatör liglerin oynatılması ile ilgili hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Başkan Ceşen “Oynatılması ile ilgili karar çıkarsa Bilim ve Sağlık Kurulu’nun aldığı kararlar neticesinde kulüpleri toplayıp onlara bu kural ve önlemleri tek tek açıklayacağız. Ancak maçlar bu yıl ne olursa olsun seyircili olmayacak bu kesin” diye konuştu.



GENÇ TAKIMLAR LİGİ BU YIL OLMAZ

Genç takımlarda ligin oynanmasının zor olduğunu ama BAL Ligi ve amatörde olynatılacağını düşündüğünü sözlerine ekleyen Ceşen “Biz bölgesel Amatör Lig ve Süper Lig’in oynanmasını istiyoruz. 32 ilde süper lig var. 32 il dışında birinci amatör var. Bu hafta Ocak ayında oynanması şeklinde karar çıkarsa ona göre bir toplantı yapıp planımızı belirleyeceğiz” dedi.

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ BÜYÜK
Yerel yönetimlerin amatör futbola ilgisinin büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Ceşen “Yeni Valimiz futbolu çok seviyor. Bize çok büyük desteği var. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerde dahil çok büyük maddi  -  manevi destek veriyorlar. Bu büyük katkı bizi çok memnun ediyor. Ben tüm başkanlarımıza başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DENİZLİ AMATÖR FUTBOL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon