YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ’DE 70 BİN KOCA YÜREK

DENİZLİ’DE 70 BİN KOCA YÜREK

Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli 20 Güncel Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Grubu Başkanı Ahmet Kavcar oldu. Yaptıkları hayır etkinlikleri ile dikkat çeken ve gönül ile dua alan topluluk, 70 bin koca yürekli üyesi ile gönüllerde taht kurdu.

Denizli Metropol'ün canlı yayın programı Metropol Gündemi'nin konuğu Denizli 20 Güncel Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Grubu Başkanı Ahmet Kavcar oldu. Başkan Kavcar, önce sosyal medya üzerinden birkaç kişi ile yola çıktıklarını, Denizli 20 Güncel Yaşam Grubu ile şimdilerde facebook üzerinden 70 bin üyeye ulaştıklarını söyledi. Tamamen gönüllülük esası ile yardımlaşmak için grubu kurduklarını kaydeden Kavcar, iki yılı geride bıraktıklarını, daha sonra 9 ay öncede dernekleştiklerini sözlerine ekledi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN DERTLERİNE DERMAN OLUYORLAR

Üyeler arasında ev hanımından avukata geniş bir yelpaze içinde olduklarını söyleyen Denizli 20 Güncel Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Grubu Başkanı Ahmet Kavcar, grupta belirlenen ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını söyledi. Kavcar “İhtiyaç sahiplerinin mahallesine gidip araştırıyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi ise gereken yapılıyor. Ne ihtiyaçları varsa, hayırsever kardeşlerimizle birlikte karşılıyoruz. Ama veren el, alan eli görmüyor. Yardımlar para ile değil mal ile oluyor. Hepsi kayıtlı. Dernek olarak, alırken de verirken de makbuz kesiyoruz. Bizde para geçmez” diye konuştu.  

YARDIMLARI ULAŞTIRMAK İÇİN ARAÇ İHTİYACI

Başkan Kavcar, programda hayırseverlere ve Denizli’deki belediyelere çağrıda bulunarak, “Hayır işlerinde ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını ulaştırmak için açık kasalı bir araca ihtiyacımız var. Bu konuda büyüklerimizden ve hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Böyle bir aracı derneğe kazandırırsak, hayırları vatandaşlara ulaştırmayı daha da hızlandırmak açısından bizim için çok iyi olacak” dedi.

AİLEM OLUR MUSUN? SLOGANI

Acıpayam depreminde deprem bölgesine ilk ulaşan topluluklardan biri olduklarını söyleyen Başkan Kavcar, ihtiyaç sahibi olan 40 öğrenciye ayakkabıdan okul malzemesine kadar yardımda bulunduklarını söyledi. Maddi durumu yetersiz olan çiftlere düğün töreni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Denizli 20 Güncel Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Grubu Başkanı Ahmet Kavcar, “Önce evlerini A’dan Z’ye döşüyoruz. Beyaz eşyadan, oturma grubuna kadar alıyoruz. Sonra gelin almadan, davullu zurnalı düğün eğlencesine kadar bir düğünde ne oluyorsa yapıyoruz. Toplu sünnet etkinliği yaptık. Maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarını mevlitli düğünlü sünnet ettirdik. Asker eğlenceleri yaptık. Pandemi dönemi bittikten sonra bu tür etkinliklerimiz sürecek. Sloganımız Ailem olur musunuz? Bu slogan üzerinden gidiyoruz. Şehitlerimiz içinde zaman zaman hayırlar yapıyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon