EKONOMİ

DENİZLİ BOYA SEKTÖRÜNDE NEDEN KÖMÜR KRİZİ YAŞANIYOR?

DENİZLİ BOYA SEKTÖRÜNDE NEDEN KÖMÜR KRİZİ YAŞANIYOR?
Denizli’deki boya sektöründe kömür ve enerji krizi hangi boyutta? Denizli’de boya sektöründe hizmet veren Atlas Boya Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu açıkladı. Kömüre neden ulaşılamıyor? Sıkıntılar ne zaman biter? DSO’dan konuyla ilgili bir girişim var mı?  Fiyatlar geri gelir mi?

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli’de boya sektöründe hizmet veren Atlas Boya Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu, sektörde yaşanan kömür krizi ile ilgili Metropol TV’ye açıklamalarda bulundu.

SELİM YAYMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Yaymanoğlu “Dünyada enerji krizi sürüyor. Bu enerji krizi savaş bitmeden çözülecek gibi görünmüyor. Boya sektörünün en önemli maliyetleri arasına girdi enerji. Doğal gaz, elektrik ve kömür bunların arasında. Kömür ülkemizde üretiliyor ama ulaşılamaz hale geldi. Son günlerde Trakya Bölgesi’nde üretilen kömürlerin Balkan ülkelerindeki termik santrallerin tekrar faaliyete geçtiği için ihracat kanalının açıldığı duyumlarını alıyoruz. Eğer bu olursa bizim üretim yapmamız daha da zorlaşacak Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve Yönetim Kurulu kömür ile ilgili girişimlerde bulundular. Sanayicilerin ve boya sektörünün kömür kullanımının önünü açacak görüşmeler yapacaklar. Sonuç alınırsa çok yol alacağımızı düşünüyorum. Belki fiyatlar geri gelmez ama, sanayicinin kömüre kolay ulaşmasını sağlayabilirler. Bu konuda ciddi bir çalışmaları var. Ulaşamadığımız kömüre umarım Denizli Sanayi Odası’nın girişimleri ile ulaşırız” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon