EKONOMİ

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU’NDAN METROPOL’E İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU’NDAN METROPOL’E İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Metropol’e özel yaptığı açıklamada Denizli ihracatı ile ilgili rakamlarla desteklediği çarpıcı açıklamalar yaptı. Rekorlarla birlikte Denizli ihracatı için yılsonu hedefi değişti mi? Denizli’den ilk 8 ayda ne kadarlık ihracat yapıldı? Ağustos ayında yeni rekor gelecek mi? Memişoğlu tek tek anlattı.  

ÖZEL HABER
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Metropol’e özel açıkladı… Denizli ihracatı için yılsonu hedefi değişti mi? Denizli’den ilk 8 ayda ne kadarlık ihracat yapıldı? Ağustos ayında yeni rekor gelecek mi? Memişoğlu tek tek anlattı.  

“DENİZLİ İHRACATINDA YILSONU İÇİN YENİ HEDEF BELİRLEDİK”
Başkan Memişoğlu “2021 yılı Denizli ihracatı için rekorlar yılı oldu. Geçtiğimiz ay 420 milyon dolarlık ihracatla bugüne kadar ki en büyük aylık ihracat rekorumuzu kırdık. Ara dönemde yani 1 Ağustos - 31 Temmuz arasında ise 4 milyar 40 milyon Dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek bugüne kadar ki en yüksek ihracat rakamımızı ara yıl olarak gerçekleştirmiş olduk. Ocak ayında 4 milyar Dolarlık bir ihracat hedefi koymuştuk. İhracat hedefimizi son aylardaki artan performansımız nedeniyle  4.2 milyar dolara çıkardık” dedi.

AĞUSTOS AYINDA DA REKOR GELİR Mİ?
Devam eden ayla ilgili de bilgi veren Memişoğlu “Ay bitmedi ama, Ağustos ayı ile ilgili de bilgi verecek olursak 1-22 Ağustos tarihleri arasında Denizli ihracatı 286 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 66’lık bir artış demek. Türkiye’nin bu dönemdeki ihracatı ise 12 Milyar 76 milyon dolar oldu. Türkiye ihracatı ise yüzde 62’lik artış kaydetti” diye konuştu.



BAŞKAN MEMİŞOĞLU, İLK SEKİZ AYIN RAKAMLARINI DA AÇIKLADI
Ocak ayından bu yana geçen süreçteki ihracatı da değerlendiren Başkan Memişoğlu bu dönemde yapılan ihracatı da rakamlarla anlatarak “1 Ocak – 22 Ağustos tarihleri arasına bakacak olursak, Denizli ihracatı 2 milyar 750 milyon dolarla bir önceki yıla göre yüzde 54, Türkiye ihracatı ise 122 milyar 797 milyonla yüzde 36’lık bir artış gösterdi” dedi.

MEMİŞOĞLU’NDAN TÜM İHRACATÇILARA TEŞEKKÜR
Açıklamasının sonunda ihracatçılara teşekkür eden Memişoğlu “Burada dikkat etmemiz gereken bir başka konu ise 2020 yılında 192 iş günü varken, bu sene 188 iş günü vardı. 4 az iş gününe rağmen bu rakamlar ihracatımız konusunda bu yılın rekorlar yılı olacağı konusunda bizi ümitlendiriyor. İhracatçılar olarak bunu başaracak güçteyiz. Tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü ülkemizin kalkınması gelişmesi ve ekonomik anlamda büyümesi için en önemli argümanlardan biri” diye konuştu.

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon